Bouwen aan structuur en ritme met je kinderen

Bouwen aan structuur en ritme met je kinderen

Wanneer je net een kind krijgt, is alles nieuw. Je bent je aan het aanpassen aan een nieuwe rol en leert hoe je je leven moet inrichten met een klein mensje dat afhankelijk is van je. Het is normaal om je af te vragen hoe je dit alles moet doen, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je leven met een kind draaglijk blijft. In dit artikel leer je hoe je structuur en ritme kunt creëren in je leven met kinderen.

1. Stel een schema op

Het opstellen van een schema is misschien niet het eerste wat je wilt doen wanneer je een kind krijgt, maar het kan je leven een stuk makkelijker maken. Een schema geeft je een houvast en zorgt ervoor dat je minder hoeft te bedenken wat je moet doen. Het is oké om je schema aan te passen als je merkt dat het niet werkt, maar probeer in ieder geval een paar weken aan een schema vast te houden voordat je het weer aanpast.

2. Stel prioriteiten

Wanneer je een kind hebt het belangrijk om prioriteiten te stellen. Je hoeft niet alles te doen en overal aanwezig te zijn. Kies een aantal dingen die voor jou belangrijk zijn en focus je daarop. Dit kan bijvoorbeeld je werk, je relatie, je vrienden of je hobby’s zijn. Als je je niet kan concentreren op alles wat er gebeurd, is dat oké. Bedenk wat voor jou belangrijk is en focus je daarop. Op een gegeven moment kan je je kleintje ook naar een kinderopvang brengen. Dit is fijn wanneer je bepaalde dingen moet doen. Kijk bijvoorbeeld naar kinderopvang Piccolini

3. Neem de tijd voor jezelf

Het is belangrijk om de tijd voor jezelf te nemen, ook als je een kind hebt. Je bent een beter ouder als je even tijd voor jezelf hebt om bij te komen. Neem dus eens per dag, of per week, een halfuur voor jezelf. Pak een boek, ga een stukje wandelen of doe wat anders waar je blij van wordt.

4. Vind een oppas

Op het moment dat je een kind hebt is het fijn als je een oppas hebt die je kan vertrouwen. Op die manier kan je even tijd voor jezelf nemen of een afspraak maken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je kind. Probeer een oppas te vinden die je kind leuk vindt en die je kan vertrouwen. Dan is het makkelijker om even tijd voor jezelf te nemen. Naast opassen in bijvoorbeeld de avonden is het ook fijn als je je kind bij een kinderopvang in de buurt kan brengen. Bijvoorbeeld een kinderdopvang Den Haag.

5. Wees flexibel

Het is belangrijk om flexibel te zijn wanneer je een kind hebt. Soms lukt het niet om alles volgens plan te doen en moet je improviseren. Probeer je daar niet druk over te maken en ga met de flow mee. Op die manier wordt je leven met een kind een stuk makkelijker.

Recente berichten

Ontdek de voordelen van een professioneel linkbuilding bureau

Ben je op zoek naar manieren om de online aanwezigheid van je bedrijf te verbeteren? Heb je ooit overwogen...

De hemelse smaak van chocolade

Er zijn maar weinig dingen in het leven die zoveel plezier kunnen bieden als een stukje goede chocolade....

Alles wat je moet weten over je nieuwe warmtewisselaar

In de wereld van energie en warmte, is er een apparaat dat een cruciale rol speelt in het efficiënt...

Aanbevolen

Bacardi spiced en cognac: de lekkerste sterke dranken ooit?

Als je op zoek bent naar een sterke drank,...

Ben jij van plan om naar Afrika op vakantie te gaan?

Het gaan naar Afrika op vakantie is iets wat...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!