Alles wat je moet weten over palmolie 

Alles wat je moet weten over palmolie 

De kans is groot dat je de afgelopen jaren wel al iets over palmolie hebt gehoord. Het is een bijzonder product dat zijn naam heeft gekregen door de oranjekleurige vruchten die van de oliepalm komen. Oliepalm is de meest plantaardige olie die er op deze wereld te vinden is. Het is dan ook niet gek dat er een hoop moeite wordt gedaan om deze vorm van olie zoveel mogelijk te gebruiken. Deze vorm van olie vindt je vandaag de dag ook al terug in 60% van alle producten in de supermarkt. Het zorgt ervoor dat producten knapperig en krokant blijven.

Wat is het probleem van de meeste palmolie?

Ondanks dat de palmolie per hectare een enorme opbrengst levert, is het produceren ervan niet goed voor de wereld. Door op een duurzame manier palmolie te produceren wordt er een bijdrage geleverd aan de biodiversiteit in de tropische omgeving. Wanneer er gebruik voor honderd procent gebruik gemaakt zou worden van duurzame palmolie, dan zou dit betekenen dat er geen ontbossing meer nodig is. Daarnaast is het een mogelijkheid om kleine boeren over de hele wereld een kans te geven op een betere toekomst. What is sustainable palm oil? Dat is een duurzame vorm van palmolie die voor zowel de wereld als voor de mens een stuk meer voordelen met zich meebrengen.

Wat is het principe RSPO?

De RSPO heeft een aantal verschillende criteria waaraan moet worden voldaan om duurzame palmolie te kunnen produceren. Voorbeelden van deze criteria zijn dat de productie van palmolie op geen enkele manier mag bijdragen aan ontbossing. Bovendien moeten bossen met een sociale en milieutechnische waarde in de omgeving van de plantages worden beschermd. Om de aarde te helpen is het volgens RSPO ook niet toegestaan om palmolie te produceren op grond dat bedoeld is voor vee. Naast het beschermen van de natuur en de aarde, is de RSPO er ook om de mensenrechten te beschermen. 

Zo is het verplicht om de werknemers te vergoeden met een eerlijk loon. Om het eerlijke loon te bepalen wordt de rekenmethode van Global living wage coalition gebruikt. Ook is RSPO bezig met het aanbieden van bescherming tegen kwetsbare groepen. Hierbij moet je denken aan de keten werkzame migranten en vrouwen met kinderen. Verder worden de mensenrechtenverdedigers en inheemse gemeenschappen geholpen. Het is dan ook niet de bedoeling dat er zomaar mensen van grond worden weggejaagd zonder een schappelijke oplossing aan te bieden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een nieuw onderkomen of een vergoeding.

Recente berichten

Wat denk je is het belangrijkste kenmerk bij zakelijk casual heren?

Zakelijk casual heren kleding is een stijl die je zakelijkheid combineert met casual kleding. Het is een combinatie van...

Zakelijk zonder kvk

Zakelijk zonder KVK: Hoe je als kind aan de slag kunt gaan! Als kind is het niet altijd gemakkelijk om...

Waarom denk je dat sommige soorten kinderkleding in populariteit toenemen of afnemen?

Kinderkleding is een van de meest populaire producten in de retail-industrie. Kinderen zijn steeds meer geïnteresseerd in het dragen...

Aanbevolen

Verschillende soorten giftcards!

De wereld digitaliseert en dit merken we natuurlijk allemaal....

Bouwen aan structuur en ritme met je kinderen

Wanneer je net een kind krijgt, is alles nieuw....

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!