Zakelijk Wat is asset tracking?

Wat is asset tracking?

Heeft u waardevolle bedrijfsmiddelen zoals kranen, tractoren en graafmachines? Dan weet u vast en zeker dat asset tracking een belangrijk onderwerp is in uw bedrijfsvoering. Als u niet op de hoogte bent van wat u precies bezit dan heeft u ook geen idee hoeveel het kost en of de middelen nog goed werken. Asset tracking is de eerste stap die uw totale eigendomskosten bepalen wat betreft alle middelen en apparaten in uw bedrijf. Wij van Verizon Connect hebben een software ontwikkeld waar u uw werkvoertuigen in kunt managen en te volgen via GPS. We maken het u makkelijk om een overzicht te houden over de middelen die het bedrijf draaiende houden. In dit artikel zullen we u meer vertellen over de functies van asset tracking en waarom dit nou zo belangrijk is voor uw bedrijf. 

Waarom is asset tracking belangrijk voor mijn bedrijf? 

Wij zijn van mening dat het volgen van uw assets met GPS net zo belangrijk is als het volgen van uw voertuigen in het wagenpark. Als u meerdere werkvoertuigen in uw bezit heeft dan krijgt u via de asset tracking software een snel en duidelijk overzicht over waar de voertuigen zich bevinden en of deze beschikbaar zijn. Hierdoor heeft u meteen inzicht of alle voertuigen effectief gebruikt worden en niet onnodig stil staan. Ook helpt de software bij het voertuigonderhoud. U kunt er mechanische slijtage mee volgen, onderhoud plannen en reparaties inplannen. Tot slot heeft u inzicht in de gebruiksgeschiedenis waardoor u het gebruik kunt optimaliseren. 

Asset tracking helpt u bedrijfsvoertuigen sneller te vinden, meer te gebruiken, goed te onderhouden en ook controle te houden over hoe de middelen buiten het bedrijf gebruikt worden. 

Welke voordelen en functies biedt asset tracking mij?

Voordat we verder ingaan op de voordelen en functies van asset tracking, zullen we eerst uitleggen hoe het precies werkt. Asset tracking bestaat uit een hardware en software. De tracking-hardware is eenvoudig te installeren op een plek uit het zicht in de wagens. De informatie die hier verzameld wordt gezonden naar de software. Deze software kunt u zowel op een computer als laptop of mobiele telefoon gebruiken. 

Sommige bedrijven hebben wel honderden tot duizenden bedrijfsvoertuigen in hun bezit. Nieuwe elektrische wagens zijn meestal al uitgerust met telematicasystemen, maar oudere wagens hebben dit niet. Hierdoor ontstaan er vele bronnen die los van elkaar werken. Logistieke managers moeten om deze reden met meerdere programma’s werken om de data van voertuigen in te zien. Een asset tracking software maakt het u makkelijker. Alle data van oudere en nieuwere voertuigen worden verzameld op één plek. De locatie, huidige status en gebruiksgeschiedenis kunt inzien in een handig dashboard.

De gebruiksgeschiedenis biedt u het voordeel dat u precies kunt inzien wat de bezettingsgraad per voertuig is. U weet precies waar het wordt gebruikt, wanneer het wordt gebruikt en hoe vaak het wordt gebruikt. Hierdoor kunt u de bezettingsgraad verbeteren en eventueel niet vaak gebruikte voertuigen verkopen of verhuren. 

Met asset tracking kunt u ook de levensduur van uw werkvoertuigen verlengen. In het systeem is de gezondheid van het voertuig zichtbaar. ook kunt u precies zien wanneer het voor het laatst een onderhoudsbeurt heeft gehad, nieuwe beurten inplannen en reparaties inplannen. Tevens wordt de veiligheid op het werk verbeterd en de voertuigen blijven in de beste conditie. 

Deze bedrijfsmiddelen zijn zeer pikgevoelig. Via asset tracking worden de voertuigen ook beter beveiligd en ontvangt u meldingen wanneer het ongevraagd verplaatst wordt. Managers krijgen de mogelijkheid om periodes in te stellen wanneer de voertuigen gebruikt mogen worden en wanneer niet. Daardoor weet het systeem precies wanneer het een melding moet afgeven. 

 

Recente berichten

De Voordelen van een Volkswagen Transporter en Volkswagen Crafter

Volkswagen staat bekend om zijn betrouwbare en veelzijdige voertuigen, en twee modellen die perfect passen bij de behoeften van...

Gebruik goed hout wanneer je gaat klussen

Het is voor iedere klusser belangrijk om gebruik te kunnen maken van de juiste materialen. Wanneer je als klusser...

Deze supplementen kunnen goed van pas komen als je gaat trainen

Sporten is altijd gezond om te doen. Het is in bijna alle gevallen dan ook aan te raden om...

Aanbevolen

Bouwen aan structuur en ritme met je kinderen

Wanneer je net een kind krijgt, is alles nieuw....

Bacardi spiced en cognac: de lekkerste sterke dranken ooit?

Als je op zoek bent naar een sterke drank,...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!