Wonen Zelf een tafel bouwen

Zelf een tafel bouwen

-

Een van de leukste hobby’s die je kunt hebben is houtbewerking. Het is niet alleen een fantastische meditatieve hobby die je met je handen kunt doen maar tegelijkertijd is het een hobby waar je ook nog iets prachtigs aan overhoudt waar je lang plezier van kunt hebben. Er zijn zelfs hobbyisten die er een extra bron van inkomsten van maken wanneer ze hun creaties verkopen. Een van de beste en makkelijkste manieren om te beginnen met houtbewerking is het maken van meubels. Vele meubels zijn hebben namelijk gemakkelijk basisonderdelen die zelfs een beginnende houtbewerker kan maken. Zo is een tafel natuurlijk op zijn simpels een plaat met vier poten.

Nieuwe technieken leren

Maar tegelijkertijd zijn er natuurlijk vele verschillende manieren waarop je een tafel bijzonder en mooi kunt maken. Daarom bespreken we in dit artikel tips om van een simpele zelfgemaakte tafel iets bijzonders te maken. In dit artikel ga ik ervan uit dat je al weet hoe je een simpele tafel maakt. Een standaard tafel is zoal ik aangaf een plaat met vier poten. Maar je zult deze poten op een stabiele en stevige manier aan de plaat moeten vastmaken en de tafel moet natuurlijk ook stabiel zijn. Je wilt geen wiebelende tafel. Daarom moeten de poten recht gemonteerd worden en de poten moeten logischerwijs allemaal dezelfde lengte zijn.

Wanneer je deze basis aspecten van de tafel gebouwd hebt is een gemakkelijke manier om de tafel mooier te maken door hem te bewerken met giethars. Door epoxy giethars te gebruiken kan je de tafel glad maken en het hout ook voor de lange termijn beschermen. Daarnaast is het ook een uitstekende mogelijkheid om de gehele tafel te maken van giethars. Wanneer je giethars gebruikt in de combinatie met kleurelementen kun je prachtige tafelbladen maken die unieke kleurcombinaties hebben.

Begin bij de basis

Wanner je een standaard tafel hebt gemaakt heb kun je dus ook op andere manieren gaan experimenteren met ander materiaal. Een goede volgende stap is bijvoorbeeld om het tafelblad van hout te maken maar de poten van metaal. Of je kunt de tafelpoten rondschuren of zelfs patronen maken. Er zijn ontzettend veel fantastische manieren om iets bijzonders te maken. Maar het is natuurlijk ontzettend belangrijk om eerst de basis te leren. Veel mensen die beginnen met houtbewerking kiezen ervoor om meteen hele ingewikkelde dingen te willen maken. Maar dit is natuurlijk geen goed idee. Op deze manier zul je alleen maar gefrustreerd raken en waarschijnlijk opgeven. Begin met de basis en leer daarna nieuwe en ingewikkeldere technieken.

Recente berichten

Diverse vakanties in eigen land

We leven met zijn allen in een land dat op verschillende vlakken veel te bieden heeft. We hebben rijke...

De vele voordelen van een glazen schuifdeur

Ben jij op zoek naar een stijlvolle en originele manier om en ruimte in huis af te sluiten? Dan...

Kopen of huren/leasen? Hier zijn mijn tips!

Tegenwoordig gaan we steeds vaker huren/leasen. Dit komt omdat we steeds minder waarde hechten aan bepaalde spullen. Het leasen/huren...

Hoe zorg jij voor fijne chill avonden met de kinderen?

We leven al in een erg drukke en hectische periode. En dan is het soms goed om even een...

Beste tips voor je studentenkamer

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat is dat natuurlijk heel leuk en spannend. Je krijgt je eigen...

Het internet

Internet, een niet meer weg te denken begrip in de huidige maatschappij. Er zijn tegenwoordig weinig mensen die niet...

Aanbevolen

Ambitie voor rijden en het geven van les? Wordt rijinstructeur!

Door de corona crisis is er erg veel veranderd....

Thuis een filmpje kijken

We kunnen tegenwoordig niet zomaar overal even binnenwandelen. Voor...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!