Financieel Een auto leasen heb je snel geregeld

Een auto leasen heb je snel geregeld

-

Veel mensen hebben de droom om één keer in hun leven een auto te rijden die nog van niemand anders is geweest. Maar zo'n spiksplinternieuwe auto, dat kan niet iedereen zomaar betalen. Een auto is natuurlijk een flinke uitgave en dat geld moet je maar net op de bank hebben staan. Maar gelukkig bestaat er de mogelijkheid een auto te leasen. Een auto leasen regel je snel en gemakkelijk online. Wat je wensen of je voorkeuren ook zijn. Ga je toch liever voor een tweedehands lease auto? Dat kan ook. Dat kan je veel geld per maand besparen.

Een auto leasen verschaft duidelijkheid

Je weet namelijk met het leasen van een auto precies waar je financieel aan toe bent. Je betaalt iedere maand een vast bedrag en ook de periode is van tevoren vastgelegd in een overeenkomst. Voor dit vaste bedrag per maand heb je een zeer complete auto, met alles erop en eraan. Van verzekeringen tot wegenbelasting, van onderhoud tot pechhulp en vervangend vervoer bij (ernstige) schade. Het enige dat je zelf nog moet regelen is het tanken. En dat wordt ook steeds beter te doen: we verbruiken, sinds er nog maar 100 kilometer per uur gereden mag worden op de Nederlandse snelwegen, veel minder brandstof. En dat merk je in je portemonnee.

Er zijn verschillende leasevormen mogelijk

De meest bekende lease vorm is operational lease. Dat is een auto leasen zoals ik dat hierboven heb beschreven. Dus inclusief alles, behalve de brandstof. Maar er zijn ook andere leasevormen. Wat denk je van private lease? Een leasevorm die geschikt is voor particulieren. En financial lease? Financial lease kenden we vroeger als huurkoop. Dat wil zeggen dat je vanaf het begin economisch eigenaar bent van de auto. Na betaling van de laatste termijn word je ook juridisch eigenaar van de auto.

Wat is het voordeel van financial lease?

Je kunt de auto of de bedrijfsbus direct gebruiken en inrichten naar jouw zin en er direct mee op pad. Na het afgesproken aantal termijnen te hebben voldaan, ben je volledig eigenaar. Je hebt de auto dan zelf ingereden en je hebt, in geval van een bedrijfsbus voor, bijvoorbeeld, een klussenbedrijf, zelf de inrichting naar jouw wensen gemaakt of laten maken. Je hoeft dan na afloop van het contract niet op zoek naar een andere auto die net zo fijn is als deze. Een nadeel kan zijn dat je alles zelf moet regelen, de verzekeringen, de wegenbelasting, het onderhoud etc.

Recente berichten

Diverse vakanties in eigen land

We leven met zijn allen in een land dat op verschillende vlakken veel te bieden heeft. We hebben rijke...

De vele voordelen van een glazen schuifdeur

Ben jij op zoek naar een stijlvolle en originele manier om en ruimte in huis af te sluiten? Dan...

Kopen of huren/leasen? Hier zijn mijn tips!

Tegenwoordig gaan we steeds vaker huren/leasen. Dit komt omdat we steeds minder waarde hechten aan bepaalde spullen. Het leasen/huren...

Hoe zorg jij voor fijne chill avonden met de kinderen?

We leven al in een erg drukke en hectische periode. En dan is het soms goed om even een...

Beste tips voor je studentenkamer

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat is dat natuurlijk heel leuk en spannend. Je krijgt je eigen...

Het internet

Internet, een niet meer weg te denken begrip in de huidige maatschappij. Er zijn tegenwoordig weinig mensen die niet...

Aanbevolen

Ambitie voor rijden en het geven van les? Wordt rijinstructeur!

Door de corona crisis is er erg veel veranderd....

Thuis een filmpje kijken

We kunnen tegenwoordig niet zomaar overal even binnenwandelen. Voor...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!