Financieel Een auto leasen heb je snel geregeld

Een auto leasen heb je snel geregeld

-

Veel mensen hebben de droom om één keer in hun leven een auto te rijden die nog van niemand anders is geweest. Maar zo'n spiksplinternieuwe auto, dat kan niet iedereen zomaar betalen. Een auto is natuurlijk een flinke uitgave en dat geld moet je maar net op de bank hebben staan. Maar gelukkig bestaat er de mogelijkheid een auto te leasen. Een auto leasen regel je snel en gemakkelijk online. Wat je wensen of je voorkeuren ook zijn. Ga je toch liever voor een tweedehands lease auto? Dat kan ook. Dat kan je veel geld per maand besparen.

Een auto leasen verschaft duidelijkheid

Je weet namelijk met het leasen van een auto precies waar je financieel aan toe bent. Je betaalt iedere maand een vast bedrag en ook de periode is van tevoren vastgelegd in een overeenkomst. Voor dit vaste bedrag per maand heb je een zeer complete auto, met alles erop en eraan. Van verzekeringen tot wegenbelasting, van onderhoud tot pechhulp en vervangend vervoer bij (ernstige) schade. Het enige dat je zelf nog moet regelen is het tanken. En dat wordt ook steeds beter te doen: we verbruiken, sinds er nog maar 100 kilometer per uur gereden mag worden op de Nederlandse snelwegen, veel minder brandstof. En dat merk je in je portemonnee.

Er zijn verschillende leasevormen mogelijk

De meest bekende lease vorm is operational lease. Dat is een auto leasen zoals ik dat hierboven heb beschreven. Dus inclusief alles, behalve de brandstof. Maar er zijn ook andere leasevormen. Wat denk je van private lease? Een leasevorm die geschikt is voor particulieren. En financial lease? Financial lease kenden we vroeger als huurkoop. Dat wil zeggen dat je vanaf het begin economisch eigenaar bent van de auto. Na betaling van de laatste termijn word je ook juridisch eigenaar van de auto.

Wat is het voordeel van financial lease?

Je kunt de auto of de bedrijfsbus direct gebruiken en inrichten naar jouw zin en er direct mee op pad. Na het afgesproken aantal termijnen te hebben voldaan, ben je volledig eigenaar. Je hebt de auto dan zelf ingereden en je hebt, in geval van een bedrijfsbus voor, bijvoorbeeld, een klussenbedrijf, zelf de inrichting naar jouw wensen gemaakt of laten maken. Je hoeft dan na afloop van het contract niet op zoek naar een andere auto die net zo fijn is als deze. Een nadeel kan zijn dat je alles zelf moet regelen, de verzekeringen, de wegenbelasting, het onderhoud etc.

Recente berichten

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met onze samenleving lopen veel mensen tegen het optimaal gebruiken van...

Een deelauto is ideaal!

Als je momenteel niet in het bezit bent van een auto maar het liefst wel de mogelijkheid hebt om gebruik...

Makkelijke schoenen voor zo nu en dan

Schoenen uitkiezen, ik houd er enorm van. Mijn kast staat vol met allerlei verschillende schoenen: van de hoogste hakken...

Klaar voor de gemiste verjaardagen

Eindelijk, het ziet ernaar uit dat we weer meer met elkaar kunnen zijn. Ik denk dat ik voor een...

Verschillende soorten fietsen voor heren

Ben je als man nog opzoek naar een mooie heren fiets maar heb je geen idee wat voor soort...

Een x-poot tafel is stoer en handig tegelijk!

Je ziet steeds vaker een x-poot tafel. En dat is niet zo vreemd. Dit komt natuurlijk doordat een x-poot...

Aanbevolen

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met...

Verschillende soorten fietsen voor heren

Ben je als man nog opzoek naar een mooie...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!