WonenBuigbaar MDF is perfect voor het maken van meubels

Buigbaar MDF is perfect voor het maken van meubels

Heb jij, als meubelmaker, de opdracht gekregen van één van je klanten om een meubel op maat te maken? Dan heb je heel wat te doen. Je begint met het noteren van de wensen van je klant. Dan ga je meten zodat het meubel dat je gaat ontwerpen straks, als het klaar is, ook daadwerkelijk past op de daarvoor bedoelde plek. De volgende stap is het maken van verschillende schetsen. Deze laat je zien aan de klant. Is de klant tevreden met je ontwerp? Dan kun je een bouwtekening maken. Op deze bouwtekening geef je de juiste maten aan en aan de hand van de bouwtekening bepaal je welke materialen je nodig hebt en hoeveel materialen je moet bestellen. Buigbaar MDF is de vriend van iedere meubelmaker. Je kunt met buigbaar MDF bijzondere vormen maken en zo echt unieke meubels ontwerpen.

Buigbaar MDF is gemakkelijk te verwerken

Je kunt buigbaar MDF verwerken tot een cirkel, maar je kunt er ook een vloeiende lijn mee maken. Een ronding aan een kast of stoel is met buigbaar MDF gemakkelijk gemaakt. Werk het geheel af met Valchromat en je hebt een uniek meubel waar je vast nog meer klanten door zult krijgen. Valchromat is een plaatmateriaal dat door en door gekleurd is. Je kunt er dus, bijvoorbeeld, met een bovenfrees een patroon in maken zonder dat je de toplaag doorbreekt en met houtvuller aan de gang moet gaan.

Meubels maken is een echt ambacht

Je kunt, natuurlijk, als je lekker creatief bent, wel een keer een meubel voor jezelf maken. Maar wil je de meubels die je maakt ook verkopen? Dan komt er heel wat meer bij kijken. De opleiding tot meubelmaker bestaat nog steeds in Nederland en deze opleiding heb je ook echt nodig. Je leert hier om te gaan met de verschillende materialen als buigbaar MDF en Valchromat en je leert er te werken met verschillende gereedschappen. Na de opleiding kun je je eigen stijl gaan ontdekken en je klanten van dienst zijn met alles wat je in je hebt.

Maak een meubel niet te groot

Een grote ergernis is het als je een meubel, dat speciaal voor jou is ontworpen, niet mee kunt verhuizen omdat het, simpelweg, niet door het trappenhuis of door de deur kan. Door een meubel altijd te ontwerpen zodat het uit verschillende onderdelen bestaat, hebben je klanten er de rest van hun leven plezier van. Het kan zo worden meegenomen van het ene naar het andere huis.

Recente berichten

Hoe de kroket verfijnd kan worden met Black Angus

De traditionele kroket heeft altijd een speciale plaats gehad in de Nederlandse keuken. Deze populaire snack is geliefd om...

Ontdek de voordelen van een professioneel linkbuilding bureau

Ben je op zoek naar manieren om de online aanwezigheid van je bedrijf te verbeteren? Heb je ooit overwogen...

De hemelse smaak van chocolade

Er zijn maar weinig dingen in het leven die zoveel plezier kunnen bieden als een stukje goede chocolade....

Aanbevolen

Bouwen aan structuur en ritme met je kinderen

Wanneer je net een kind krijgt, is alles nieuw....

Bacardi spiced en cognac: de lekkerste sterke dranken ooit?

Als je op zoek bent naar een sterke drank,...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!