Reizen Dagdromen over Rome

Dagdromen over Rome

-

Het begint steeds lastiger te worden: thuis blijven. Zeker nu met het heerlijke voorjaarsweer van de afgelopen weken ervaar ik meer en meer moeite. Ik wil lekker naar buiten, een terrasje pakken met vrienden of een avondje gezellig rond de vuurkorf zitten met familie. Het kan (bijna) allemaal momenteel niet. Wat moet je dan? Ik heb inmiddels al weer veel uren gemaakt op mijn game console en ja, ook ik heb een puzzel besteld. Toch blijf ik een soort onrustig. Daarom besloot ik om even te doen alsof er nu niets aan de hand is in de wereld – voor een paar minuten. Zodat ik kan dagdromen over een heerlijke stedentrip Rome of vakantie in Italië. 

Heerlijke keuken

Waarom dwalen mijn gedachten af naar Rome? Ik ben gewoonweg gek op de Italiaanse keuken. Je kunt me namelijk midden in de nacht wakker maken voor een authentieke lasagna, verse pasta of steenoven pizza. Van kinds af aan vond ik de Italiaanse keuken ontzettend lekker. Naarmate ik ouder werd en zelf kon koken, groeide mijn passie alleen maar. Zelf pesto maken, vers pastadeeg met je eigen handen kneden en experimenteren met nieuwe recepten maken: ik vind het allemaal heerlijk. Daarom kan ik niet wachten om in de hoofdstad van Italië allerlei lekkernijen te proberen en genieten van die echte Italiaanse cultuur! 

Genoeg te bewonderen

Daarnaast valt er in Rome natuurlijk ook ontzettend veel te beleven. Zo is de lijst van indrukwekkende bezienswaardigheden alleen al enorm. Van het Pantheon en het Colosseum tot aan de bekende modestraten en het uitgaansleven: Rome biedt voor ieder wat wils. Ik heb dan ook besloten dat ik een hotel boek in het centrum, wanneer ik op stedentrip Rome ga (zodra dat weer kan). Op die manier kan ik ‘s avonds weer een andere kant van de stad ontdekken. Ik heb gehoord van vrienden dat de bezienswaardigheden er ‘s nachts heel anders uitzien dankzij de beeldige verlichting. 

De Italiaanse passie

Ten slotte ben ik ook fan van de Italiaanse passie, ofwel temperament. Ik ben eigenlijk gewoon heel benieuwd naar het leven van de locals en kan niet wachten om dit zelf gedeeltelijk te ervaren! Dus terwijl ik in het zonnetje mijn Nederlandse kopje koffie drink, verbeeld ik me even dat ik in Rome ben en sip aan een overheerlijke espresso. Want ja, je moet jezelf toch een beetje vermaken in deze tijden. Om thuis de Italiaanse passie te voelen, heb ik besloten een hele dag in het thema ervan te zetten. Van het ontbijt tot het avondeten en alle hapjes en drankjes tussendoor zijn Italiaans. Is het lekker weer, dan vertoef ik lekker in de tuin. Bij slecht weer zet ik gewoon een Italiaanse klassieker aan en ben ik er ook!

Recente berichten

Het verschil tussen CBD olie en wietolie

Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat winkels die verzorgingsproducten verkopen ook steeds vaker CBD olie in de...

Tips voor als je van plan bent om geld te lenen voor een motor

Er zijn verschillende redenen waarom jij van plan kan zijn om een motor te gaan kopen. Voor veel jongens...

De voordelen van een moederfiets

Nederland is een fietsland en als sportieve ouder fiets je wat af met je kinderen, vaak met een of...

Je auto verkopen

Er zijn veel mensen die er aan zitten te denken om hun auto te verkopen. Vaak is het verkopen...

Met online bookmakers kan je gokken op voetbalwedstrijden

Al sinds het begin van de mensheid wordt er op zaken gegokt. Waar het in de tijd van de...

Je huis zo veilig mogelijk maken

Het is uiteraard erg belangrijk dat een woning veilig is. Er zijn verschillende dingen die ervoor kunnen zorgen dat...

Aanbevolen

Met online bookmakers kan je gokken op voetbalwedstrijden

Al sinds het begin van de mensheid wordt er...

Led verstralers voor motoren kopen?

Ben jij op zoek naar led verstralers voor motoren?...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!