Reizen Dagdromen over Rome

Dagdromen over Rome

-

Het begint steeds lastiger te worden: thuis blijven. Zeker nu met het heerlijke voorjaarsweer van de afgelopen weken ervaar ik meer en meer moeite. Ik wil lekker naar buiten, een terrasje pakken met vrienden of een avondje gezellig rond de vuurkorf zitten met familie. Het kan (bijna) allemaal momenteel niet. Wat moet je dan? Ik heb inmiddels al weer veel uren gemaakt op mijn game console en ja, ook ik heb een puzzel besteld. Toch blijf ik een soort onrustig. Daarom besloot ik om even te doen alsof er nu niets aan de hand is in de wereld – voor een paar minuten. Zodat ik kan dagdromen over een heerlijke stedentrip Rome of vakantie in Italië. 

Heerlijke keuken

Waarom dwalen mijn gedachten af naar Rome? Ik ben gewoonweg gek op de Italiaanse keuken. Je kunt me namelijk midden in de nacht wakker maken voor een authentieke lasagna, verse pasta of steenoven pizza. Van kinds af aan vond ik de Italiaanse keuken ontzettend lekker. Naarmate ik ouder werd en zelf kon koken, groeide mijn passie alleen maar. Zelf pesto maken, vers pastadeeg met je eigen handen kneden en experimenteren met nieuwe recepten maken: ik vind het allemaal heerlijk. Daarom kan ik niet wachten om in de hoofdstad van Italië allerlei lekkernijen te proberen en genieten van die echte Italiaanse cultuur! 

Genoeg te bewonderen

Daarnaast valt er in Rome natuurlijk ook ontzettend veel te beleven. Zo is de lijst van indrukwekkende bezienswaardigheden alleen al enorm. Van het Pantheon en het Colosseum tot aan de bekende modestraten en het uitgaansleven: Rome biedt voor ieder wat wils. Ik heb dan ook besloten dat ik een hotel boek in het centrum, wanneer ik op stedentrip Rome ga (zodra dat weer kan). Op die manier kan ik ‘s avonds weer een andere kant van de stad ontdekken. Ik heb gehoord van vrienden dat de bezienswaardigheden er ‘s nachts heel anders uitzien dankzij de beeldige verlichting. 

De Italiaanse passie

Ten slotte ben ik ook fan van de Italiaanse passie, ofwel temperament. Ik ben eigenlijk gewoon heel benieuwd naar het leven van de locals en kan niet wachten om dit zelf gedeeltelijk te ervaren! Dus terwijl ik in het zonnetje mijn Nederlandse kopje koffie drink, verbeeld ik me even dat ik in Rome ben en sip aan een overheerlijke espresso. Want ja, je moet jezelf toch een beetje vermaken in deze tijden. Om thuis de Italiaanse passie te voelen, heb ik besloten een hele dag in het thema ervan te zetten. Van het ontbijt tot het avondeten en alle hapjes en drankjes tussendoor zijn Italiaans. Is het lekker weer, dan vertoef ik lekker in de tuin. Bij slecht weer zet ik gewoon een Italiaanse klassieker aan en ben ik er ook!

Recente berichten

Handige tips voor het aanpakken van stress!  

Heb jij wel eens te maken gehad met stress? Waarschijnlijk wel. Stress is een normale reactie in ons lichaam...

Een douglas paal: waar kun je hem voor gebruiken?

Ben je een echte tuinfreak? Dan herken je jezelf vast in het volgende: je volgt voortdurend de laatste trends...

Verschillende Brooks hardloopschoenen

Ben jij nog op zoek naar een goed paar hardloopschoenen? Dan zijn Brooks hardloopschoenen misschien wel wat voor jou....

Ga voor gemak met een verhuislift in Utrecht

Verhuizen náár Utrecht, of verhuizen Utrecht, zelfs verhuizen vanúit Utrecht kan een stuk gemakkelijker worden dan je denkt! Staar...

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met onze samenleving lopen veel mensen tegen het optimaal gebruiken van...

Een deelauto is ideaal!

Als je momenteel niet in het bezit bent van een auto maar het liefst wel de mogelijkheid hebt om gebruik...

Aanbevolen

Ga voor gemak met een verhuislift in Utrecht

Verhuizen náár Utrecht, of verhuizen Utrecht, zelfs verhuizen vanúit...

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!