GezondheidDit zijn de beste tips om ervoor te zorgen...

Dit zijn de beste tips om ervoor te zorgen dat je deze zomer genoeg water drinkt

Veel mensen vinden het lastig om genoeg water te drinken, zelfs op warme zomerdagen. Toch is het erg belangrijk om dagelijks voldoende water te drinken, zodat je lichaam voldoende gehydrateerd blijft en om gevaarlijke gezondheidssituaties te voorkomen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je genoeg water binnenkrijgt? In dit blog zijn een aantal praktische tips verzameld om je daarbij te helpen.

  1. Maak gebruik van een grote fles

Een handige manier om jezelf te helpen dagelijks voldoende water te drinken, is door gebruik te maken van een grote fles. Schaf bijvoorbeeld een fles aan waar één liter water in kan, zo hoef je de fles maar 1,5 keer leeg te drinken om voldoende water binnen te krijgen. Zorg er vervolgens voor dat je de fles naast je neerzet als je aan het werken of aan het studeren bent en je maakt het jezelf een stuk gemakkelijker om af en toe een slok water te nemen. Ook neem je, door te kiezen voor een grote drinkfles, de irritatie rondom het steeds heen en weer te moeten lopen om een glas of flesje te vullen weg. Schaf bijvoorbeeld een mooie, gepersonaliseerde drinkfles aan op een online platform zoals flaske.nl. Kies voor een opvallende kleur die niet te missen is als extra reminder om voldoende water te blijven drinken. 

  1. Neem je fles overal mee naartoe

Heb je de grote drinkfles aangeschaft? Dan ben je er helaas nog niet; de eerste paar dagen zul je jezelf er echt aan moeten herinneren dat je water moet drinken en dat je de fles met je mee moet nemen. Na een week of twee zit de gewoonte echter helemaal in je systeem en lijkt het net alsof je deze gewoonte altijd al had. Let er daarom in de eerste paar weken extra goed op dat je je drinkfles altijd met je meeneemt; naar je werk of studie, naar de sportschool, in de auto of trein, of als je een stuk gaat wandelen. Door de drinkfles altijd in je nabijheid te hebben, ben je veel sneller geneigd om een slok water te nemen én leer je jezelf de gewoonte aan om altijd water met je mee te nemen.

  1. Stel een herinnering in

Zoals je hierboven gelezen hebt, zul je het de eerste dagen mogelijk lastig vinden om eraan te denken voldoende water te drinken. Stel daarom waar nodig reminders in op je telefoon, die je eraan helpen te herinneren een grote slok water te nemen.

Recente berichten

Ontdek de voordelen van een professioneel linkbuilding bureau

Ben je op zoek naar manieren om de online aanwezigheid van je bedrijf te verbeteren? Heb je ooit overwogen...

De hemelse smaak van chocolade

Er zijn maar weinig dingen in het leven die zoveel plezier kunnen bieden als een stukje goede chocolade....

Alles wat je moet weten over je nieuwe warmtewisselaar

In de wereld van energie en warmte, is er een apparaat dat een cruciale rol speelt in het efficiënt...

Aanbevolen

Bouwen aan structuur en ritme met je kinderen

Wanneer je net een kind krijgt, is alles nieuw....

Bacardi spiced en cognac: de lekkerste sterke dranken ooit?

Als je op zoek bent naar een sterke drank,...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!