Zakelijk Is een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten verplicht?

Is een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten verplicht?

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten is niet verplicht maar wel erg verstandig. Het aloude gezegde is echt waar: een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. En het kan zomaar zijn dat jij net de hoek om fietst en daar vol op iemand inrijdt die daarbij gewond raakt. Nu kun je wel zeggen dat dat gewoon pech is, maar wat nu als die persoon door deze aanrijding (tijdelijk) niet meer aan het werk kan? Of als deze persoon geopereerd moet gaan worden en misschien wel aanpassingen in huis nodig heeft om door te kunnen met zijn of haar leven? Dan is het haast onmogelijk om al die kosten zelf te gaan vergoeden. Nee, een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten is niet verplicht, maar kan wel heel veel financiële ellende voorkomen!

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor je hele gezin

Voetballen je kinderen graag in de tuin? En hou jij je hart vast iedere keer als ze de bal een flinke poeier geven? Dan is het fijn om te weten dat een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten geldt voor je hele gezin. Schopt je zoon of dochter de bal door de ruit van de buren? Crashen ze met hun step tegen de auto van de overburen? Allemaal erg vervelend, maar door een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten niet onoverkomelijk. Je kunt de buren en de overburen met een gerust hart laten weten dat de verzekering ervoor zal zorgen dat de kosten van de reparatie vergoed worden.

Een woonverzekering is deels verplicht

Zo ben je, als je een eigen koophuis hebt, altijd verplicht om een opstalverzekering te hebben. Zo verzeker je je huis tegen brand-, water- en stormschade. Ook inbraak is inbegrepen bij de opstalverzekering. Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Bereken maar eens wat het je zou kosten als je alle spullen uit je huis zou moeten (laten) vervangen. Daar kun je maar beter even bij gaan zitten. In een woonverzekering zijn de opstal- en de inboedelverzekering inbegrepen, maar je hoeft ook geen aparte aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Combineer verzekeringen en bespaar

Door de verschillende verzekeringen allemaal onder te brengen bij eenzelfde verzekeringsmaatschappij zul je merken dat je een pakketkorting kunt krijgen die nog best kan oplopen. Zorg ervoor dat je alleen die verzekeringen afsluit die je nodig hebt of die verplicht zijn. Woon je in een huurhuis? Dan is bijvoorbeeld de opstalverzekering al geregeld via de verhuurder. Je kunt dan wel een pakket afsluiten waarbij de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering worden gecombineerd. Je woont toch fijner als je zeker weet dat alles goed is geregeld!

 

Recente berichten

Deze supplementen kunnen goed van pas komen als je gaat trainen

Sporten is altijd gezond om te doen. Het is in bijna alle gevallen dan ook aan te raden om...

Een zakelijke verzekering kan op diverse manieren van pas komen

Het is voor veel bedrijven handig om gebruik te maken van verzekeringen. Uiteraard zijn er voor particulieren al genoeg...

Wat denk je is het belangrijkste kenmerk bij zakelijk casual heren?

Zakelijk casual heren kleding is een stijl die je zakelijkheid combineert met casual kleding. Het is een combinatie van...

Aanbevolen

Verschillende soorten giftcards!

De wereld digitaliseert en dit merken we natuurlijk allemaal....

Bouwen aan structuur en ritme met je kinderen

Wanneer je net een kind krijgt, is alles nieuw....

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!