Een goed afscheid

Een goed afscheid

-

Men zegt dat afscheid nemen niet bestaat. Wanneer er een geliefde wegvalt, laat dat een gat achter en blijven we deze altijd herinneren. Niet alleen door de leegte die zij achterlaten maar ook door de herinneringen die we bij het voorbereiden van een afscheid herbeleven. Want dat afscheid niet bestaat, is in zeker zin waar: zolang wij iemand blijven herinneren, is diegene nooit helemaal weg. Maar we nemen wel degelijk afscheid van zijn of haar aanwezigheid. En dat is ook heel belangrijk voor de rouw.

Onverwacht en snel

Wanneer iemand onverwacht of plots snel komt te overlijden, kom je als nabestaande vaak in een stroomversnelling terecht. Binnen een korte tijd moet je een enorme opgave volbrengen, namelijk het verzorgen van een begrafenis of crematie. Dat is niet makkelijk als er niets aan de hand is maar wanneer je ook nog worstelt met verlies, lijkt dit soms een onmogelijke opgave. Gelukkig sta je er niet alleen voor en kunnen de mensen van Iedehoorn Uitvaartzorg je bijstaan in deze drukke tijd. Zo voorkom je dat alles aan je voorbijgaat en kun je met een gerust hart afscheid nemen en de tijd nemen voor je eigen rouw.

Lange voorbereiding

Zelfs wanneer de voorbereiding langer duurt, bijvoorbeeld omdat iemand ziek is, kunnen de mensen van Iedehoorn Uitvaartzorg je helpen. Vaak spreek je al met degene die gaat overlijden over wat zijn of haar wensen zijn. Deze kan je vervolgens doorgeven aan de begrafenisondernemer. Ook kunnen deze gesprekken je meer gemoedsrust geven wat betreft het regelen van een waardig afscheid. “Hij/zij had het zo gewild.” Ondanks de moeilijke tijd kijk je dan tevreden terug op deze dag in het zwart en al het andere omtrent de uitvaartzorg.

Neem de tijd

Het is het allerbelangrijkste om de tijd te nemen. Zoals ik al zei, gaat alles heel snel en moet er veel in een korte tijd geregeld worden. Toch hoef je niet de hele dag vol te zetten. Het is van enorm belang om juist in die eerste dagen ook stil te staan bij de gebeurtenis. Om te bedenken wat er gebeurd is en te weten dan het goed is zoals het is, wat er ook gebeurt. Deze tijd van pijn en verdriet gaat voorbij en iedere dag zul je er als eerst aan denken, tot er een dag komt dat je er als tweede aan denkt. Het wordt altijd beter en die beterschap maakt ook dat je nog meer geluk terug kan kijken op het leven van een nabestaande en de gedeelde momenten.

Recente berichten

Tips om de tuin op te knappen

Hoewel het buiten nog grijs en grauw is, staan we allemaal te popelen om weer van het zonnetje te...

3 tips bij het kopen van aandelen

Aandelen kopen, we praten er steeds meer over en beginnen er ook sneller aan. Toch vinden veel mensen beleggen...

Zo verzorg jij je lichaam goed en blijft je huid gezond

Persoonlijke verzorging van je lichaam is ontzettend belangrijk. Niet alleen als we kijken naar beweging en gezond eten maar...

Een goedkope motorverzekering vinden

Een groot voordeel van motorrijden is dat hier relatief weinig kosten bij komen kijken. Zo verbruik je aanzienlijk minder...

Dash Cam – de verborgen voordelen

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing om de veiligheid en beveiliging van je auto te vergroten,...

Toiletruimte make-over 101

Je onderschat misschien de waarde van wat ik nu ga zeggen, en dat is oke, maar een goed toilet...

Aanbevolen

Tips om de tuin op te knappen

Hoewel het buiten nog grijs en grauw is, staan...

Dash Cam – de verborgen voordelen

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!