Reizen Een goedkope motorverzekering vinden

Een goedkope motorverzekering vinden

Een groot voordeel van motorrijden is dat hier relatief weinig kosten bij komen kijken. Zo verbruik je aanzienlijk minder benzine en zijn de maandelijkse kosten ook lager. Onder terugkerende kosten valt de wegenbelasting, maar ook de verzekering. Het vinden van de juiste verzekering is iets waar veel tijd in kan gaan zitten. Wel is het belangrijk dat je hier de tijd voor neemt omdat je met de juiste keuze veel geld kunt besparen. 

De besparing kan fors oplopen

In Nederland is het verplicht om een motorverzekering te hebben. De kosten van een verzekering verschillen per aanbieder, je kunt er daarom eenvoudig geld op besparen. Als je op je premie 10 euro per maand weet te besparen, scheelt dat op jaarbasis 120 euro. Wel is het belangrijk dat je bij het afsluiten van de verzekering kijkt naar waarvoor je precies verzekerd bent. Zo kan het zijn dat de 10 euro verschil wel zorgt voor meer gebruiksgemak. Echter, over het algemeen is er bij een goedkope motorverzekering geen addertje onder het gras en kun je ervan uitgaan dat de verzekering goed in elkaar zit. Wel is het verstandig om verschillende verzekeringen naast elkaar te zetten en de voor- en nadelen van elke verzekering tegen elkaar af te wegen. Maak uiteindelijk aan de hand van deze gegevens een weloverwogen keuze. 

Welke verzekering is erg geliefd?

Er zijn meerdere verzekeringen waaruit je kan kiezen. De verzekering waar erg veel mensen voor kiezen is de standaard WA motorverzekering. Bij deze verzekering ben je verzekerd voor de schade die je aanricht bij een ander. Voor de overige schade dien je zelf te betalen. Het voordeel van deze verzekering is dat de premie erg laag is. 

Naast de WA basis motorverzekering heb je ook nog de All Risk en de All Risk+ verzekering. Bij deze verzekeringen ben je ook verzekerd voor de schade aan de eigen auto. Daarnaast wordt schade door vandalisme en/of diefstal ook vergoed door de verzekeraar. Het nadeel van deze verzekering is dat je hier een hogere premie voor betaald. 

 

Wanneer kies je nou welke verzekering?

Qua motorverzekeringen is er dus erg veel mogelijk. Voor iedere motorrijder is er een specifieke verzekering gewenst. Wanneer je bijvoorbeeld een splinternieuwe motor hebt gekocht, is het fijn om een All Risk+ motorverzekering te hebben. Hierbij ben je voor vrijwel alles verzekerd en kun je de motor met een gerust hart overal neerzetten. Als je daarentegen een oudere motor hebt die je niet met regelmaat gebruikt, is het verstandiger om een WA standaard motorverzekering af te sluiten. Zo bespaar je op jaarbasis een hoop geld en loop je alsnog een beperkt risico. Let er wel op waar je de verzekering afsluit, de voorwaarden verschillen namelijk behoorlijk per verzekeraar. 

Recente berichten

Wanneer is het een goed moment om je crypto te verkopen?

Voor veel crypto investeerders ligt de focus vaak op het goedkoop inkopen van coins en vervolgens flinke winst maken....

Wanneer is het een goed moment om je crypto te verkopen?

Voor veel crypto investeerders ligt de focus vaak op het goedkoop inkopen van coins en vervolgens flinke winst maken....

Dagje in Utrecht

Heb jij vrij in het weekend en zin om iets te ondernemen? Dan is het een leuk idee om...

Aanbevolen

Met online bookmakers kan je gokken op voetbalwedstrijden

Al sinds het begin van de mensheid wordt er...

Led verstralers voor motoren kopen?

Ben jij op zoek naar led verstralers voor motoren?...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!