Dash Cam - de verborgen voordelen

Dash Cam – de verborgen voordelen

-

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing om de veiligheid en beveiliging van je auto te vergroten, kunt je overwegen om een dashcam te kopen. Een dashcam is een eenvoudig, relatief goedkoop en effectief videosysteem. Het wordt gebruikt om jouw auto tegen diefstal te beschermen en levert bewijs voor je verzekeringsmaatschappij. 

De camera registreert alles

Als je een dashcam in je auto installeert, weet je precies wat er in de momenten voor het ongeluk is gebeurd. Bij aanrijdingen registreert de camera alles, inclusief de snelheid van de auto en de richting waarin deze rijdt. Hierdoor kan de politie de oorzaak van het ongeval vaststellen en indien nodig bewijs voor de rechtbank overleggen. Dit kan bestuurders geruststellen dat ze niet onterecht de schuld krijgen en in sommige gevallen kunnen de kosten van schade worden verlaagd als blijkt dat jij geen fout hebt begaan. Als je een zware aanrijding hebt gehad, is de kans groot dat je niet kunt werken en dat de reparatiekosten enorm kunnen oplopen. De kwaliteit van de video-opname is meestal van hoge kwaliteit, dus je kunt er zeker van zijn dat de beelden precies laten zien wat er is gebeurd in de momenten voorafgaand aan het ongeluk.

Prijs van een dashcam

De kosten van dashcams kunnen sterk variëren. Als je geïnteresseerd bent in een dashcam auto kopen, is het heel gemakkelijk om de beste deals op de markt te vinden. Enkele van de beste deals op de markt zijn verkrijgbaar bij online winkels, waar je een breed scala aan modellen tegen lage prijzen kunt vinden. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe dashcam te kopen, maar ze zijn ook tweedehands of refurbished beschikbaar. Er zijn veel verschillende soorten dashcams, variërend van camera’s met resolutie van hoogwaardige kwaliteit tot standaard camera's. Je hebt misschien niet altijd een model met hoge specificaties nodig en dus is het mogelijk om dezelfde videokwaliteit te krijgen bij goedkopere modellen met lagere specificaties. Zorg ervoor dat je alleen koopt van bedrijven met goede reviews zodat je er zeker van kunt zijn dat je een dashcam van hoge kwaliteit krijgt. Als je je zorgen maakt over het bedrijf van wie je koopt, kan je altijd eerst aan vrienden, familie of collega's vragen voordat je iets koopt.

Raamfolie

Een andere manier om jouw auto nog veiliger te maken, is raamfolie. Veel mensen denken dat raamfolie alleen voor de mooie uitstraling gebruikt wordt, maar dat is zeker niet waar. Tijdens de hete zomermaanden houdt raamfolie de hitte buiten, zodat je auto niet loeiheet wordt. Ook houdt de folie de zonnestralen buiten, zodat je niet verblind raakt tijdens het rijden. Tenslotte helpt het ook om persoonlijke of waardevolle spullen in de auto te verbergen, zodat dieven minder geneigd zijn om je ruit in te slaan. Ramen blinderen kosten niet veel, maar het wordt wel sterk aangeraden om het door professionals te laten doen. Je wil namelijk geen lelijke luchtbubbels in je mooie nieuwe folie.

Recente berichten

Handige tips voor het aanpakken van stress!  

Heb jij wel eens te maken gehad met stress? Waarschijnlijk wel. Stress is een normale reactie in ons lichaam...

Een douglas paal: waar kun je hem voor gebruiken?

Ben je een echte tuinfreak? Dan herken je jezelf vast in het volgende: je volgt voortdurend de laatste trends...

Verschillende Brooks hardloopschoenen

Ben jij nog op zoek naar een goed paar hardloopschoenen? Dan zijn Brooks hardloopschoenen misschien wel wat voor jou....

Ga voor gemak met een verhuislift in Utrecht

Verhuizen náár Utrecht, of verhuizen Utrecht, zelfs verhuizen vanúit Utrecht kan een stuk gemakkelijker worden dan je denkt! Staar...

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met onze samenleving lopen veel mensen tegen het optimaal gebruiken van...

Een deelauto is ideaal!

Als je momenteel niet in het bezit bent van een auto maar het liefst wel de mogelijkheid hebt om gebruik...

Aanbevolen

Ga voor gemak met een verhuislift in Utrecht

Verhuizen náár Utrecht, of verhuizen Utrecht, zelfs verhuizen vanúit...

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!