Groen in plaats van grijs

Groen in plaats van grijs

-

Daar staan we weer. Gisteren stonden we er ook en morgen zullen we er weer staan. Iedere ochtend leggen we geruisloos dezelfde route af. We stappen in dezelfde treinen. We lezen dezelfde gratis ochtendkrantjes, waar we onze geesten laten vertroebelen door het laatste nieuws over het liefdesleven van André Hazes junior. Voor mij is dit het hoogtepunt van mijn dag. Er is alleen maar André, Sarah van Soelen (Andrés nieuwste fling) en het zachte gedender van de trein over het spoor. Het universum is in balans. De anderen snappen dit, want allemaal zitten we hetzelfde artikel te lezen met een glimlach op ons gezicht. Dan komt de trein tot stilstand. Het betekent het begin van weer een noeste werkdag voor alle kantoorklerken zoals ik. De stille motors van de bureaucratie. We zijn naamloze schimmen. Voor ons klinkt nimmer een applaus, maar zonder ons zou alles in chaos verzanden.

Systeemplafonds en rinkelende telefoons

Al 25 jaar werk ik in hetzelfde kantoor. Ik beoordeel of aanvragen voor bouwvergunningen overeenkomen met het bestemmingsplan. Op een grote stapel liggen aanvragen voor de bouw van hekjes, veranda's of serres. In lange archiefkasten liggen de bestemmingsplannen van iedere vierkante meter in Nederland. Het papiertje op de stapel vergelijk ik met de regels in het bestemmingsplan. En dan keur ik de aanvraag goed of fout. Het is belangrijk werk. De mensen kunnen niet zomaar vanalles gaan bouwen. Er moet orde zijn en ik zorg ervoor dat het er is. Alleen de laatste tijd bekruipt mij het gevoel dat er ook zoiets is als te veel orde. De grijze systeemplafonds van het kantoor, het constante gerinkel van telefoons en de bittere smaak van de automaatkoffie. Het is ordelijk, geuniformeerd en goed geregeld. Maar er moet ook een beetje wanorde zijn. Iets verrassends. En dat mis ik.

Kantoorplanten als groene verrassing

Als ik deze maandagochtend het kantoor binnenstap, voel ik echter dat er iets anders is. Het ruikt minder muf. Als ik op mijn werkplek aankom, zie ik overal kantoorplanten. Groen tussen het grijs. Een beetje wanorde tussen de orde. Fleurige kleuren tussen de naamloze schimmen. Hoewel, als ik om me heen kijk zie ik geen naamloze schimmen meer. Ik zie Hannie de secretaresse, met een blinkende broche op haar tuniekje. Jos van HR, die een gekke stropdas om heeft gedaan. Door de kantoorplanten zie ik opeens dingen die ik normaal over het hoofd zag. Het is eigenlijk best wel leuk hier. Ik kan er nog wel 25 jaar tegenaan. Na mijn dienst ga ik meteen kamerplanten kopen om ook de rest van mijn bestaan op te fleuren!

Recente berichten

Tips om de tuin op te knappen

Hoewel het buiten nog grijs en grauw is, staan we allemaal te popelen om weer van het zonnetje te...

3 tips bij het kopen van aandelen

Aandelen kopen, we praten er steeds meer over en beginnen er ook sneller aan. Toch vinden veel mensen beleggen...

Zo verzorg jij je lichaam goed en blijft je huid gezond

Persoonlijke verzorging van je lichaam is ontzettend belangrijk. Niet alleen als we kijken naar beweging en gezond eten maar...

Een goedkope motorverzekering vinden

Een groot voordeel van motorrijden is dat hier relatief weinig kosten bij komen kijken. Zo verbruik je aanzienlijk minder...

Dash Cam – de verborgen voordelen

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing om de veiligheid en beveiliging van je auto te vergroten,...

Toiletruimte make-over 101

Je onderschat misschien de waarde van wat ik nu ga zeggen, en dat is oke, maar een goed toilet...

Aanbevolen

Tips om de tuin op te knappen

Hoewel het buiten nog grijs en grauw is, staan...

Dash Cam – de verborgen voordelen

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!