Mode Kleding waar je je goed van voelt

Kleding waar je je goed van voelt

We dragen graag mooie kleding, en wat iedereen mooi vindt is steeds weer verschillend. Want zoveel mensen als dat er zijn zoveel verschillende persoonlijkheden, stijlen en voorkeuren zijn er. We voelen ons graag goed in de kleding die we dragen en dat hangt samen met het uiterlijk maar ook met waar de kleding vandaan komt. In deze blog vertel ik je meer over dat laatste. Lees je mee?

Keurmerken van duurzaamheid

Waar je kleding vandaan komt zegt heel veel over de mensen die eraan gewerkt hebben, de ethiek van het bedrijf en hoe duurzaam het is. Dat laatste is iets waar we steeds meer mee bezig zijn. We moeten allemaal ons steentje bijdragen als het om de duurzaamheid gaat. We willen immers de planeet niet te veel belasten. Kijk op internet wat jouw favoriete merken doen om zo duurzaam mogelijk te produceren en vergelijk dit met wat professionals aangeven dat nodig en eerlijk is. Zo kan je als consument verantwoordelijke keuzes maken zodat je shopt bij de juiste winkels.

Oorsprong van stof

Zoals ik al zei, heeft een groot onderdeel van duurzaamheid te maken met de oorsprong van de stof. De oorsprong zegt namelijk veel over hoe het product verkregen wordt en of dit milieu en mensvriendelijk is. Daarnaast kan er veel ook recyclet worden tegenwoordig en dus hoeft niet alles nieuw gemaakt te worden. Zo blijven we niet extra produceren en houden we de kleding die er nu is in bedrijf, dan wel als vernieuwd product.

Eerlijke werkomstandigheden

Check ook of de merken waar jij graag van shopt hun steentje bijdragen als het gaat om eerlijke loon en werkomstandigheden voor hun werknemers op alle tredes van de ladder. Zo zie je of een bedrijf bijdraagt aan de wereld in het algemeen of alleen uit is op winst en dat soort bedrijven willen we niet ondersteunen. Het betekent namelijk ook dat jij onderaan de streep je kleding niet eerlijk verkregen hebt omdat andere mensen eronder geleden hebben om het te kunnen produceren.

Een prachtig merk voor je kleine

En wat geldt voor jouw kleding geldt ook voor dat van je kind. Gelukkig zijn er daar ook merken voor die bekend staan om het maken van duurzame kinderkleding. Die merken zijn onder één dak te vinden op de website van Daily Monkeys. Daar kan je kijken wat jij het mooiste vindt en zo op een verantwoorde en leuke manier je kind in de mooiste outfits hijsen.

Recente berichten

De Voordelen van een Volkswagen Transporter en Volkswagen Crafter

Volkswagen staat bekend om zijn betrouwbare en veelzijdige voertuigen, en twee modellen die perfect passen bij de behoeften van...

Gebruik goed hout wanneer je gaat klussen

Het is voor iedere klusser belangrijk om gebruik te kunnen maken van de juiste materialen. Wanneer je als klusser...

Deze supplementen kunnen goed van pas komen als je gaat trainen

Sporten is altijd gezond om te doen. Het is in bijna alle gevallen dan ook aan te raden om...

Aanbevolen

Bouwen aan structuur en ritme met je kinderen

Wanneer je net een kind krijgt, is alles nieuw....

Bacardi spiced en cognac: de lekkerste sterke dranken ooit?

Als je op zoek bent naar een sterke drank,...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!