WonenTips voor verhuizen

Tips voor verhuizen

Een nieuw huis is leuk, maar verhuizen geeft vaak veel stress. Lees hier de beste tips voor verhuizen, zodat je minder stress tijdens de verhuizing hebt.

Voorbereiding

Bedenk van tevoren wat je allemaal moet regelen voor het verhuizen. Denk hierbij aan het aanschaffen van verhuisdozen, een verhuiswagen en mensen die je kunnen helpen met verhuizen. Goedkope verhuisdozen vind je bijvoorbeeld bij de Action of online.

Raamdecoratie

Verhuis raamdecoratie niet los mee. Als ze niet goed verpakt zijn, kunnen ze namelijk beschadigd raken. Leg raamdecoratie beschermd in een doos en zorg dat het niet kan schuiven. Gordijnen kunnen vaak wel tegen een stootje. Deze kun je daarom ook in een tas of zak vervoeren. Het is nog beter is als de nieuwe bewoners van je oude huis je raamdecoratie willen overnemen. Is je raamdecoratie verouderd? Schaf dan nieuwe aan. Dit is ook een stuk mooier, omdat de kans groot is dat je oude raamdecoratie niet goed past bij de ramen van je nieuwe huis. Kijk per kamer welke soort raamdecoratie erbij past. In een woonkamer kunnen lange gordijnen mooi zijn, waarbij je het gordijn helemaal opzij kan schuiven als het warm weer is. In een thuiswerkplek kan een rolgordijn op maat fijn zijn, omdat je hierdoor kunt kiezen hoeveel zonlicht je in de kamer hebt.

Verhuisdozen

Zet op de verhuisdozen voor welke kamer het is. Zet de verhuisdozen ook zo veel mogelijk in die categorieën neer. Dat scheelt veel tijd met het bedenken waar iets moet staan. Vraag aan de mensen die je helpen om de verhuisdoos neer te zetten in de kamer waar de spullen horen. Hierdoor hoef je niet achteraf te gaan schuiven met spullen.

Internet provider

Zorg dat je van tevoren al een internetaansluiting hebt afgesloten. Tijdens de verhuizing zonder internet zitten is niet fijn. Een muziekje tijdens het opruimen maakt het verhuizen namelijk een stuk leuker.

Adresverandering

Zet goed op een rijtje aan wie en welke organisatie je allemaal je nieuwe adres moet doorgeven. Je hebt geen zin om elke keer weer post op te moeten halen bij je oude adres. Aan vrienden en familie is het leuk om een kaartje te sturen met je nieuwe adres.

Eten

Bereid van tevoren voldoende eten voor om de dag door te komen. Je hebt alle energie nodig en alle tijd. Kies voor iets stevigs zoals een gevulde soep en/of een rijk gevuld broodje. Vergeet ook niet voldoende te drinken tussendoor. Zorg ook dat je boodschappen hebt gedaan voor de avond en de dag erna. Of nog beter: bestel wat lekkers die avond. Na een dagje verhuizen heb je nog weinig energie over om te koken. Bovendien verdien je wel wat lekkers na de hele dag hard werken.

Recente berichten

Ontdek de voordelen van een professioneel linkbuilding bureau

Ben je op zoek naar manieren om de online aanwezigheid van je bedrijf te verbeteren? Heb je ooit overwogen...

De hemelse smaak van chocolade

Er zijn maar weinig dingen in het leven die zoveel plezier kunnen bieden als een stukje goede chocolade....

Alles wat je moet weten over je nieuwe warmtewisselaar

In de wereld van energie en warmte, is er een apparaat dat een cruciale rol speelt in het efficiënt...

Aanbevolen

Bouwen aan structuur en ritme met je kinderen

Wanneer je net een kind krijgt, is alles nieuw....

Bacardi spiced en cognac: de lekkerste sterke dranken ooit?

Als je op zoek bent naar een sterke drank,...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!