Financieel Kopen of huren/leasen? Hier zijn mijn tips!

Kopen of huren/leasen? Hier zijn mijn tips!

-

Tegenwoordig gaan we steeds vaker huren/leasen. Dit komt omdat we steeds minder waarde hechten aan bepaalde spullen. Het leasen/huren van spullen zien we in allerlei vormen en maten terug. Voorheen was het huren van een huis vaak een van de weinige opties. Tegenwoordig huren we films (via een abonnementsvorm) en leasen we auto’s (zowel privé als zakelijk). In de toekomst zal dit alleen maar meer en meer worden. In deze blog neem ik je mee in een aantal tips/voorbeelden van producten we tegenwoordig eerder huren/leasen dan kopen, en waarom doen we dat?

Het leasen van vervoer

Voorheen was het gebruikelijk om je auto te kopen. Tegenwoordig gaan we steeds vaker leasen. Waarom doen we dat? Dit heeft te maken met verschillende factoren. Als mensen geven we tegenwoordig liever minder grote bedragen uit. De optie die dan naar voren komt is het leasen/huren van een product/dienst. Of we dat nou voor de lange termijn doen of voor de korte, tegenwoordig is het allemaal mogelijk. Met shortlease prive bijvoorbeeld. Hiermee huur je voor privégebruik een korte periode een auto om een bepaalde tijd te overbruggen. Shortlease zorgt ervoor dat je voor een kortere periode kan beschikken over een auto zonder dat je daarvoor langere tijd vastzit aan een bepaald contract. Daarnaast koop je niets en ben je dus niet in één keer een groot bedrag kwijt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je meer kan sparen en een stuk flexibeler bent.

Je nieuwe woning kopen of huren

Huizen zijn een van de weinige ‘goederen’ die de overstap maken naar huren. Steeds meer mensen gaan wel huren omdat kopen geen optie is, maar kopen is juist slimmer dan huren in dit geval. Vaak trek je een woning in voor langere tijd. Dan is het slim om te kijken of je een woning kan kopen.

Verschuivingen van koop naar huren/abonnement

Veel spullen die we vroeger meestal kochten, huren we nu. Denk bijvoorbeeld aan de films die we via Netflix kijken. Ook huishoudelijke apparaten kopen we steeds minder. Dit komt omdat steeds meer winkels een abonnementsvorm aanbieden voor bijvoorbeeld een wasmachine, droger, vaatwasser etc. Dit zorgt ervoor dat je niet direct een groot bedrag kwijt bent. Daarnaast huren we ook steeds vaker softwareprogramma’s via een abonnement. Het programma is dus niet meer van jou maar zolang je per maand betaald, kan je gebruik maken van het programma. Hierbij kan je denken aan photoshop, premiere pro of andere software.

Recente berichten

Tips om de tuin op te knappen

Hoewel het buiten nog grijs en grauw is, staan we allemaal te popelen om weer van het zonnetje te...

3 tips bij het kopen van aandelen

Aandelen kopen, we praten er steeds meer over en beginnen er ook sneller aan. Toch vinden veel mensen beleggen...

Zo verzorg jij je lichaam goed en blijft je huid gezond

Persoonlijke verzorging van je lichaam is ontzettend belangrijk. Niet alleen als we kijken naar beweging en gezond eten maar...

Een goedkope motorverzekering vinden

Een groot voordeel van motorrijden is dat hier relatief weinig kosten bij komen kijken. Zo verbruik je aanzienlijk minder...

Dash Cam – de verborgen voordelen

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing om de veiligheid en beveiliging van je auto te vergroten,...

Toiletruimte make-over 101

Je onderschat misschien de waarde van wat ik nu ga zeggen, en dat is oke, maar een goed toilet...

Aanbevolen

Tips om de tuin op te knappen

Hoewel het buiten nog grijs en grauw is, staan...

Dash Cam – de verborgen voordelen

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!