WonenDe vele voordelen van een glazen schuifdeur

De vele voordelen van een glazen schuifdeur

Ben jij op zoek naar een stijlvolle en originele manier om en ruimte in huis af te sluiten? Dan is een glazen schuifdeur precies wat je nodig hebt. Zo’n deur is in allerlei varianten te bestellen. Met melkglas bijvoorbeeld (voor als je er niet doorheen wilt kunnen kijken), maar ook in helder glas, of in glas met een structuurtje erin. Zo’n glazen schuifdeur kun je dus precies zo laten maken als je zelf wilt. Stap 1 is dan ook het kiezen van de glassoort.

Er zijn onwijs veel soorten glas. Kies voor wit, getint, glad of met een coating, en kies zelfs hoe dik je het glas in deze deur wilt hebben. In de meeste gevallen zal het glas 8 tot 10 mm dik zijn. Dit is voldoende, en dik genoeg om niet te breken als je er per ongeluk tegenaan loopt. Dat soort dingen kunnen immers altijd gebeuren, en dan wil je wel dat het glas tegen een stootje kan. Als je kiest voor een glazen schuifdeur van minimaal 8 mm dik dan zit dat wel goed.

Een glazen schuifdeur met glas in lood

Als je echt iets super origineels wilt dan kun je ook kiezen voor een glazen schuifdeur met glas in lood erin verwerkt. Dit kun je bij een speciale glas groothandel bestellen. Glas in lood is een hele oude techniek waarbij men allerlei gekleurde stukjes glas in loden randen plaatst. Bij een glas groothandel zijn ze doorgaans gespecialiseerd in het restaureren en opknappen van bestaand glas in lood, maar ze kunnen soms ook nieuw glas in lood fabriceren. In dat geval heb je zelf de volledige controle over hoe het eruit gaat zien. Je kiest het patroon en de kleuren immers zelf uit. Door zoiets te verwerken in een glazen deur heb je echt iets wat niemand anders heeft, en krijgt de ruimte iets persoonlijks.

De voordelen van glas in huis

De laatste jaren zie je steeds meer items van glas in huis terugkomen, en niet voor niets. Het is een heel praktisch materiaal dat als je er zuinig op bent je hele leven mee kan. Als het glas dik genoeg is zal het niet snel breken, wat het perfect maakt als deur of tafelblad. Daarnaast is glas ook nog eens ontzettend makkelijk schoon te maken. Vlekken trekken er niet in, en je hoeft er enkel met een doekje overheen te gaan om het te reinigen. Op een glazen schuifdeur zie je helaas wel snel vingers, maar je kunt er een mooie handgreep opzetten wat het aanraken van de deur overbodig maakt.

Als laatste is glas natuurlijk super stijlvol. Of je nu kiest voor ouderwets glas in lood of trendy melkglas, het voegt altijd iets toe aan de sfeer in huis. Je kunt met dit materiaal echt alle kanten op, en het is niet voor niets van alle tijden. De verschillende varianten glas maken dat je zo’n deur of kozijn precies die uitstraling kunt geven die je in gedachten had, of dat nu modern, knus of met een knipoog naar het verleden is…

Recente berichten

Ontdek de voordelen van een professioneel linkbuilding bureau

Ben je op zoek naar manieren om de online aanwezigheid van je bedrijf te verbeteren? Heb je ooit overwogen...

De hemelse smaak van chocolade

Er zijn maar weinig dingen in het leven die zoveel plezier kunnen bieden als een stukje goede chocolade....

Alles wat je moet weten over je nieuwe warmtewisselaar

In de wereld van energie en warmte, is er een apparaat dat een cruciale rol speelt in het efficiënt...

Aanbevolen

Bouwen aan structuur en ritme met je kinderen

Wanneer je net een kind krijgt, is alles nieuw....

Bacardi spiced en cognac: de lekkerste sterke dranken ooit?

Als je op zoek bent naar een sterke drank,...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!