Zakelijk Technologische ontwikkelingen met impact op voertuigmanagement

Technologische ontwikkelingen met impact op voertuigmanagement

-

Veranderingen zullen altijd blijven plaatsvinden in deze wereld. Nieuwe producten en diensten komen en gaan en soms zo snel dat de nieuwste trends bijna niet zijn bij te houden. En zeker in de technische wereld worden er veel dingen bedacht. En voor een bedrijf is het van belang om de trends bij te houden, want niemand wil met zijn of haar bedrijf gebruik maken van oudere ontwikkelingen. De meeste mensen die geïnteresseerd zijn in uw bedrijf zijn nog meer benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen en technieken. In deze blog zul u de nieuwste en opkomende trends van 2020 terugvinden.

5G

We kennen natuurlijk allemaal al wel het supersnelle 4G netwerk. En dit jaar wordt daar nog een stapje bovenop gedaan, namelijk 5G. 5G zal tot wel 100 keer sneller zijn dan zijn voorgangers. De komst van 5G betekent echter ook dat bedrijven zich moeten voorbereiden op de invoering van deze technologie, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Smartphones brengen het gebruik van 5G vrijwel direct beschikbaar. Daarom zijn de verwachtingen ook dat de smartphone nu nog populairder zal gaan worden op de werkvloer. Meer mensen zullen al hun werk op hun mobiel kunnen doen en zullen niet eens meer een laptop nodig hebben.

GPS volgsysteem

Een andere nieuwe ontwikkeling is het volgsysteem. Binnen een handomdraai bewegende bedrijfseigendommen zoals auto’s, machines en werkmateriaal volgen? Het kan met een GPS volgsysteem. U ziet niet alleen realtime de locatie en status van uw voertuig maar u beschikt ook direct over een sluitende kilometerregistratie, urenregistratie en adressenbeheer. Het handmatig bijhouden van kilometerregistratie is ook verleden tijd. De gegevens van privé- en zakelijke kilometers kunnen automatisch bijgehouden worden. Deze uitvinding maakt automatisch een rapportage aan die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Ook kunt u met dit handige systeem per rit aangeven of het om een zakelijke rit of een privérit gaat. Zo wordt ook de privacy van de chauffeur beschermd en worden alle gegevens beveiligd. En dan als laatste kunt u ook nog voor uzelf limieten stellen voor als u te hard rijdt. Zo zult u geld besparen op boetes die u anders misschien wel had gekregen.

Privacy

Afgelopen jaren is privacy natuurlijk al een stuk belangrijker geworden in Nederland. Strengere wetgeving en toenemende dreiging van digitale spionage en cybercriminaliteit hebben cybersecurity meer dan ooit op de kaart gezet. Daarom is cybersecurity dan ook veel ingewikkelder geworden dan 10 jaar geleden. De date en documenten van bedrijven staan meestal op verschillende accounts en zijn opgeslagen in meerdere beveiligde Clouds. Daardoor is het een stuk lastiger voor criminelen om zo bij de gegevens van het bedrijf te komen en ook om aan complete gegevens te komen. En als het dan helaas toch zo ver is gekomen dat u last hebt van cybercriminelen dan is het belangrijk dat u daar ook een plan voor hebt vaststaan. Spreek met al uw collega’s af dat als zoiets vreselijks gebeurt dat ze alles achter slot en grendel kunnen zetten zodat er niet nog meer van uw bedrijf wordt verspreid.

Recente berichten

Tips om de tuin op te knappen

Hoewel het buiten nog grijs en grauw is, staan we allemaal te popelen om weer van het zonnetje te...

3 tips bij het kopen van aandelen

Aandelen kopen, we praten er steeds meer over en beginnen er ook sneller aan. Toch vinden veel mensen beleggen...

Zo verzorg jij je lichaam goed en blijft je huid gezond

Persoonlijke verzorging van je lichaam is ontzettend belangrijk. Niet alleen als we kijken naar beweging en gezond eten maar...

Een goedkope motorverzekering vinden

Een groot voordeel van motorrijden is dat hier relatief weinig kosten bij komen kijken. Zo verbruik je aanzienlijk minder...

Dash Cam – de verborgen voordelen

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing om de veiligheid en beveiliging van je auto te vergroten,...

Toiletruimte make-over 101

Je onderschat misschien de waarde van wat ik nu ga zeggen, en dat is oke, maar een goed toilet...

Aanbevolen

Tips om de tuin op te knappen

Hoewel het buiten nog grijs en grauw is, staan...

Dash Cam – de verborgen voordelen

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!