Zakelijk Thuis aan verslagen werken, zo doe je dat!

Thuis aan verslagen werken, zo doe je dat!

-

Wat de reden ook is dat je thuis zit maakt niet uit. Tegenwoordig kunnen wij alle informatie door een simpele druk op de knop online opzoeken. Deze bron aan kennis maakt het voor iedereen met een laptop en een internetverbinding mogelijk om thuis verslagen te maken voor je studie. Nu is natuurlijk eerder de vraag hoe je dit op een goede manier doet. Want hoe zorg je er nu voor dat je de juiste informatie vindt en wat doe je om niet afgeleid te worden. In dit artikel vertel ik het je allemaal. 

Tips voor het maken van een verslag

Dit is natuurlijk bedoeld voor de studenten onder ons. Tegenwoordig maken veel hogescholen gebruik van verslagen als toetsvorm. Na mijn mening doen ze dat ook goed. De kennis die je opdoet tijdens een verslag is vaak veel meer dan die je opdoet tijdens het leren voor een toets. Vroeger was ik zelf de dag na de toets al vergeten wat ik allemaal voor de toets had geleerd. Dat is natuurlijk niet echt handig. Bij een verslag ben je veel meer bezig met het toepassen van de ingewonnen informatie in een vorm die past in jouw verslag. Dit toepassen zorgt ervoor dat je de informatie veel beter onthoudt. Om te beginnen met een goed verslag pak je eerst het beoordelingsformulier erbij. Zo weet je wat er allemaal in het verslag moet komen te staan en kun je gestructureerd te werk gaan. Hierna ga je opzoek naar relevante bronnen. Gebruik bronnen met een wetenschappelijke aard. Deze zijn veel betrouwbaarder dan normale teksten die online staan. Tot slot moet je spelfouten voorkomen. Deze maken het verhaal van je verslag een stuk minder geloofwaardig. Mocht je een tekst in een andere taal moeten schrijven? Maak dan gebruik van tools die de Nederlandse woorden voor jou online vertalen. Dit scheelt jou weer een hoop vertaalwerk. 

Hoe wordt je niet afgeleid thuis

Je zit thuis en dus zullen er wel tientallen dingen zijn die jij liever gaat doen dan het maken van een verslag. Zo kun je lekker gaan Netflixen of gaan game. Dat is natuurlijk veel relaxter dan het schrijven van een verslag. Om ervoor te zorgen dat je niet of in ieder geval minder wordt afgeleid ga je het volgende doen. Zet een timer op je mobiel van een uur. Vervolgens leg je jouw mobiel weg en klap je jouw laptop open. Je hebt nu een uur de tijd om aan je verslag te werken. Uit onderzoek is gebleken dat het zetten van een timer werkt om efficiënt te werken. Het komende uur ga jij met een soort tunnelvisie werken aan je verslag. Wanneer de timer afgaat neem je 10 tot 20 minuten pauze en zet je de timer weer op een uur. Je zult merken dat je jezelf op deze manier een uur lang kunt isoleren voor dingen die jou kunnen afleiden tijdens het maken van een verslag. 

Recente berichten

Kopen of huren/leasen? Hier zijn mijn tips!

Tegenwoordig gaan we steeds vaker huren/leasen. Dit komt omdat we steeds minder waarde hechten aan bepaalde spullen. Het leasen/huren...

Hoe zorg jij voor fijne chill avonden met de kinderen?

We leven al in een erg drukke en hectische periode. En dan is het soms goed om even een...

Beste tips voor je studentenkamer

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat is dat natuurlijk heel leuk en spannend. Je krijgt je eigen...

Het internet

Internet, een niet meer weg te denken begrip in de huidige maatschappij. Er zijn tegenwoordig weinig mensen die niet...

Soorten afval

Zowel particulier als ook zakelijk produceren we jaarlijks tonnen afval. Al dit afval moet worden afgevoerd en op een...

De perfecte bril

Een bril kan twee functies hebben. Natuurlijk helpt het iemand met zien, van zowel dichtbij als veraf. Daarnaast kan...

Aanbevolen

Ambitie voor rijden en het geven van les? Wordt rijinstructeur!

Door de corona crisis is er erg veel veranderd....

Thuis een filmpje kijken

We kunnen tegenwoordig niet zomaar overal even binnenwandelen. Voor...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!