Wonen Waarom het belangrijk is om je gevel regelmatig te...

Waarom het belangrijk is om je gevel regelmatig te onderhouden

Gevels moeten net zoals de rest van je woning en tuin goed onderhouden worden. Dit voorkomt namelijk aanslag zoals alg en zorgt er ook voor dat de gevels gezond blijven. Het zou namelijk erg zonde zijn als jij je gevels niet onderhoud want dan kan de waarde van je woning ook kelderen. Dit is erg onhandig als jij je woning wilt verkopen.

 

Hoe je gevels moet schoonmaken

Het onderhouden van gevels is niet erg ingewikkeld. Het is belangrijk dat je regelmatig met een hogedrukreiniger de gevels schoon spuit. Zo voorkom je namelijk alg en verwijder je ook uitwerpselen van vogels. Houd er wel rekening mee dat je een zachte straal dient te gebruiken want anders kan de verf loslaten en kunnen voegen breken. Je zorgt met het schoonspuiten van je gevels er ook voor dat het verf langer goed blijft en je woning blijft stralen. Dit zorgt ervoor dat je woning de waarde behoudt en dat je langer kunt genieten van de kleur van je woning. Je kan er ook voor kiezen om gevel impregneren, hiermee breng je namelijk een extra beschermingslaag aan. 

Voegen controleren

Het bijhouden en controleren van de voegen is enorm belangrijk. Het gebeurd namelijk wel eens dat voegen barsten of dat ze opeens verdwenen zijn. Voegen zorgen er namelijk voor dat stenen goed blijven liggen en ook gehecht aan elkaar zijn. Wanneer er voegen ontbreken, is de kans enorm groot dat een of meerdere tegels los zitten. Dit kan ervoor zorgen dat er barsten ontstaan in de gevel en dan ben je al snel duizenden euro´s kwijt aan een gevel renovatie. Ook zakt de waarde van je woning enorm. 

Repareren van voegen

Het repareren van voegen is niet moeilijk en je kan dit in veel gevallen prima zelf doen. Veel bouwmarkten en webwinkels verkopen namelijk voegmiddel dat je eenvoudig zelf kan toepassen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het voegmiddel van dezelfde kleur is en dat je het op de juiste manier toepast. Als je niet weet hoe je voegen moet repareren of je hebt er te weinig tijd voor, dan kan je ervoor kiezen om een bedrijf in te huren dat daar gespecialiseerd in is. Zij hebben namelijk de ervaring, de juiste gereedschap en middelen om de klus te klaren. Zo weet je namelijk zeker dat voegen op de juiste manier vervangen en gerepareerd worden en voorkom je grotere schade aan je gevel. 

Recente berichten

Alles wat je moet weten over je nieuwe warmtewisselaar

In de wereld van energie en warmte, is er een apparaat dat een cruciale rol speelt in het efficiënt...

De Voordelen van een Volkswagen Transporter en Volkswagen Crafter

Volkswagen staat bekend om zijn betrouwbare en veelzijdige voertuigen, en twee modellen die perfect passen bij de behoeften van...

Gebruik goed hout wanneer je gaat klussen

Het is voor iedere klusser belangrijk om gebruik te kunnen maken van de juiste materialen. Wanneer je als klusser...

Aanbevolen

Bouwen aan structuur en ritme met je kinderen

Wanneer je net een kind krijgt, is alles nieuw....

Bacardi spiced en cognac: de lekkerste sterke dranken ooit?

Als je op zoek bent naar een sterke drank,...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!