Mode Welke jurk past bij jou?

Welke jurk past bij jou?

Ik kan geen vrouwelijker kledingstuk bedenken dan de jurk. Er hangt vier meter aan jurken in mijn inloopkast. Alle modellen, soorten en kleuren heb ik, uitgevoerd in verschillende stofjes en in diverse maten. Je leest het goed, diverse maten. Ik heb nu eenmaal slanke en volslanke periodes in mijn leven. Afstand doe ik nooit van een jurk. Ze zijn met zorg gekozen en ik bewaar ze allemaal. Eke jurk heeft emotionele waarde. Er was altijd een aanleiding om de betreffende jurk te kopen, zoals een feest of een bijzondere date.

Zwierige zomerjurken

De helft van de exemplaren in mijn bezit zijn soepel vallende zomerjurken in vrolijke kleuren en dessins en met een wervelend vallende stof. Eenmaal aangekleed kan ik het nooit laten om een paar rondjes te draaien. In mijn hart ben ik nog steeds dat kleine meisje dat een nieuw jurk aan mag voor haar verjaardag. Mijn moeder naaide de kinderkleding altijd zelf, compleet met haarband én een ieniemienie jurkje voor mijn pop.

Bloed, zweet en tranen

Het pronkstuk is mijn trouwjurk. Eenmaal gedragen, op die onvergetelijke dag. Mijn moeder naaide al jaren geen kleding meer maar ze was het nog niet verleerd. Ik had een mooi model gezien in de Libelle, met verschillende texturen in crème wit. Samen zijn we naar Amsterdam gegaan en hebben alle stoffenwinkels afgestroopt, en geslaagd! Lang na onze bruiloft hoorde ik via mijn zussen over de stress die het maken van die jurk had opgeleverd voor mijn moeder. Wit is zeer besmettelijk. De familie mocht in een straal van vijf meter niet in de buurt van de tafel komen met spijzen of drank.

Zelfvertrouwen

Ik kies de jurk die past bij mijn stemming. Daar zoek ik dan accessoires bij zoals een sjaal, ceintuur, een mooie ketting of, in de winter, een maillot in bijpassende kleur. Voor feestjes mag het allemaal wat uitbundiger maar als ik op safe wil spelen is er altijd nog mijn little black dress van My Brand. Die doet het altijd goed.
Ik ken vrouwen die nooit een jurk dragen. ‘Een jurk? Dat staat mij toch niet’, krijg ik vaak te horen. Hoor jij jezelf hierin? Wat zeg jij tegen jezelf? Dat je een buikje hebt, of stevige kuiten, te grote borsten of juist te klein, korte of te lange benen? Niemand is honderd procent tevreden met z’n lichaam. Elk lichaam is een wonder op zich. Het is goed zoals het is. Ik nodig je van harte uit: kom uit je comfortzone en laat die broek eens in de kast hangen. Voor elk lichaam is er een mooie jurk. Stap een goede modewinkel binnen en laat je adviseren of kijk op internet voor dé jurk die flatterend is voor jouw figuur. Ga maar shinen!

 

Recente berichten

Wanneer is het een goed moment om je crypto te verkopen?

Voor veel crypto investeerders ligt de focus vaak op het goedkoop inkopen van coins en vervolgens flinke winst maken....

Wanneer is het een goed moment om je crypto te verkopen?

Voor veel crypto investeerders ligt de focus vaak op het goedkoop inkopen van coins en vervolgens flinke winst maken....

Dagje in Utrecht

Heb jij vrij in het weekend en zin om iets te ondernemen? Dan is het een leuk idee om...

Aanbevolen

Met online bookmakers kan je gokken op voetbalwedstrijden

Al sinds het begin van de mensheid wordt er...

Led verstralers voor motoren kopen?

Ben jij op zoek naar led verstralers voor motoren?...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!