Zakelijk Alles over de werkzaamheden van een verkeersregelaar

Alles over de werkzaamheden van een verkeersregelaar

-

We weten allemaal denk ik wel wat een verkeersregelaar is en wat ongeveer hun werk inhoudt. Toch wil ik jullie vandaag in mijn blog vertellen over de werkzaamheden van een verkeersregelaar. Wat  zijn hun taken en wanneer worden ze ingezet. En wie zet ze eigenlijk in? En wat komt er qua opleiding bij kijken als je verkeersregelaar wil worden. Genoeg om over te vertellen!

 

Verkeersregelaar

Het vak verkeersregelaar houdt in dat je bevoegd bent om instructies te geven aan verkeersdeelnemers. Zoals bijvoorbeeld op een kruispunt als de verkeerslichten om een of andere reden zijn uitgevallen. Vaak zie je ook een verkeersregelaar staan bij wegwerkzaamheden zij zorgen ervoor dat het verkeer in goede banen loopt. Als verkeersregelaar ben je tijdelijk verantwoordelijk voor de verkeersmaatregelen, om zo ongelukken en opstoppingen te voorkomen. Door wegwerkzaamheden kan het gebeuren dat er opstopping ontstaan door de juiste aanwijzingen kunnen opstoppingen verminderen of opgelost worden. Maar ook worden verkeersregelaars regelmatig ingezet bij grote evenementen waardoor het lokaal erg druk is op de weg. Verkeersregelaars worden vaak ingezet door gemeentes of wegbeheerders om het verkeer te handhaven om zo de eerder genoemde ongevallen en of drukte te voorkomen of te handhaven.

 

Veiligheid

De hoofdtaak van een verkeersregelaar is de veiligheid, zij zorgen voor de veiligheid op de weg. Als er wegwerkzaamheden zijn is het vaak erg onduidelijk hoe de verkeersstromen precies lopen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor de werklieden en de verkeersdeelnemers. Om problemen te voorkomen kunnen er dus verkeersregelaars ingeschakeld worden, die ook instructies mogen geven aan verkeersdeelnemers zodat er geen mogelijke onveilige situaties ontstaan. Voor deze situaties worden speciaal opgeleiden verkeersregelaars ingezet. Er zijn verschillende bevoegdheden waar je aan kan voldoen als verkeersregelaar. Als je kijk bij de vacature verkeersregelaar van uitzendbureau Binck dan zie je bij de opleidingsniveau welke bevoegdheden er worden gevraagd. Er kan gevraagd worden naar een beroepsverkeersregelaar, transportbegeleider, evenementenverkeersregelaar of verkeersbrigadier ook wel een oversteekhulp genoemd.

 

Opleidingen

Tegenwoordig kan je als je een opleiding tot verkeersregelaar wil volgen dat via een externe opleider doen, er zijn geen opleidingen voor het beroep verkeersregelaar via reguliere scholen. Tijdens de opleiding leer je alles over veiligheid en de arboregels, wegenverkeerswet, organisatie en wegbeheer, afbakening, verkeersmaatregelen bij werken in uitvoering, verkeerstekens en signalen, omgang met agressie en geweldig is tegenwoordig een groot thema voorbij je ook persoonlijke beschermingstechnieken leert. Je leer alles om straks als verkeersregelaar goed te kunnen anticiperen op situaties die zich kunnen voordoen in het verkeer.

 

Recente berichten

Diverse vakanties in eigen land

We leven met zijn allen in een land dat op verschillende vlakken veel te bieden heeft. We hebben rijke...

De vele voordelen van een glazen schuifdeur

Ben jij op zoek naar een stijlvolle en originele manier om en ruimte in huis af te sluiten? Dan...

Kopen of huren/leasen? Hier zijn mijn tips!

Tegenwoordig gaan we steeds vaker huren/leasen. Dit komt omdat we steeds minder waarde hechten aan bepaalde spullen. Het leasen/huren...

Hoe zorg jij voor fijne chill avonden met de kinderen?

We leven al in een erg drukke en hectische periode. En dan is het soms goed om even een...

Beste tips voor je studentenkamer

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat is dat natuurlijk heel leuk en spannend. Je krijgt je eigen...

Het internet

Internet, een niet meer weg te denken begrip in de huidige maatschappij. Er zijn tegenwoordig weinig mensen die niet...

Aanbevolen

Ambitie voor rijden en het geven van les? Wordt rijinstructeur!

Door de corona crisis is er erg veel veranderd....

Thuis een filmpje kijken

We kunnen tegenwoordig niet zomaar overal even binnenwandelen. Voor...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!