Zakelijk Alles over de werkzaamheden van een verkeersregelaar

Alles over de werkzaamheden van een verkeersregelaar

-

We weten allemaal denk ik wel wat een verkeersregelaar is en wat ongeveer hun werk inhoudt. Toch wil ik jullie vandaag in mijn blog vertellen over de werkzaamheden van een verkeersregelaar. Wat  zijn hun taken en wanneer worden ze ingezet. En wie zet ze eigenlijk in? En wat komt er qua opleiding bij kijken als je verkeersregelaar wil worden. Genoeg om over te vertellen!

 

Verkeersregelaar

Het vak verkeersregelaar houdt in dat je bevoegd bent om instructies te geven aan verkeersdeelnemers. Zoals bijvoorbeeld op een kruispunt als de verkeerslichten om een of andere reden zijn uitgevallen. Vaak zie je ook een verkeersregelaar staan bij wegwerkzaamheden zij zorgen ervoor dat het verkeer in goede banen loopt. Als verkeersregelaar ben je tijdelijk verantwoordelijk voor de verkeersmaatregelen, om zo ongelukken en opstoppingen te voorkomen. Door wegwerkzaamheden kan het gebeuren dat er opstopping ontstaan door de juiste aanwijzingen kunnen opstoppingen verminderen of opgelost worden. Maar ook worden verkeersregelaars regelmatig ingezet bij grote evenementen waardoor het lokaal erg druk is op de weg. Verkeersregelaars worden vaak ingezet door gemeentes of wegbeheerders om het verkeer te handhaven om zo de eerder genoemde ongevallen en of drukte te voorkomen of te handhaven.

 

Veiligheid

De hoofdtaak van een verkeersregelaar is de veiligheid, zij zorgen voor de veiligheid op de weg. Als er wegwerkzaamheden zijn is het vaak erg onduidelijk hoe de verkeersstromen precies lopen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor de werklieden en de verkeersdeelnemers. Om problemen te voorkomen kunnen er dus verkeersregelaars ingeschakeld worden, die ook instructies mogen geven aan verkeersdeelnemers zodat er geen mogelijke onveilige situaties ontstaan. Voor deze situaties worden speciaal opgeleiden verkeersregelaars ingezet. Er zijn verschillende bevoegdheden waar je aan kan voldoen als verkeersregelaar. Als je kijk bij de vacature verkeersregelaar van uitzendbureau Binck dan zie je bij de opleidingsniveau welke bevoegdheden er worden gevraagd. Er kan gevraagd worden naar een beroepsverkeersregelaar, transportbegeleider, evenementenverkeersregelaar of verkeersbrigadier ook wel een oversteekhulp genoemd.

 

Opleidingen

Tegenwoordig kan je als je een opleiding tot verkeersregelaar wil volgen dat via een externe opleider doen, er zijn geen opleidingen voor het beroep verkeersregelaar via reguliere scholen. Tijdens de opleiding leer je alles over veiligheid en de arboregels, wegenverkeerswet, organisatie en wegbeheer, afbakening, verkeersmaatregelen bij werken in uitvoering, verkeerstekens en signalen, omgang met agressie en geweldig is tegenwoordig een groot thema voorbij je ook persoonlijke beschermingstechnieken leert. Je leer alles om straks als verkeersregelaar goed te kunnen anticiperen op situaties die zich kunnen voordoen in het verkeer.

 

Recente berichten

Handige tips voor het aanpakken van stress!  

Heb jij wel eens te maken gehad met stress? Waarschijnlijk wel. Stress is een normale reactie in ons lichaam...

Een douglas paal: waar kun je hem voor gebruiken?

Ben je een echte tuinfreak? Dan herken je jezelf vast in het volgende: je volgt voortdurend de laatste trends...

Verschillende Brooks hardloopschoenen

Ben jij nog op zoek naar een goed paar hardloopschoenen? Dan zijn Brooks hardloopschoenen misschien wel wat voor jou....

Ga voor gemak met een verhuislift in Utrecht

Verhuizen náár Utrecht, of verhuizen Utrecht, zelfs verhuizen vanúit Utrecht kan een stuk gemakkelijker worden dan je denkt! Staar...

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met onze samenleving lopen veel mensen tegen het optimaal gebruiken van...

Een deelauto is ideaal!

Als je momenteel niet in het bezit bent van een auto maar het liefst wel de mogelijkheid hebt om gebruik...

Aanbevolen

Ga voor gemak met een verhuislift in Utrecht

Verhuizen náár Utrecht, of verhuizen Utrecht, zelfs verhuizen vanúit...

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!