Financieel De goede doelen van de Postcodeloterij

De goede doelen van de Postcodeloterij

-

Speel jij al mee met de Postcodeloterij? Wist je dat de Postcodeloterij sinds de oprichting al 7.7 miljard aan goede doelen heeft geschonken? In Nederland zijn loterijen verplicht om 50% van de opbrengst van de verkochte loten te doneren aan goede doelen. Anders dan andere loterijen is de Postcodeloterij juist opgezet met het doel om te kunnen schenken aan goede doelen. Vorig jaar heeft de Postcodeloterij 370 miljoen geschonken aan verschillende goede doelen. Dit is voor mij een extra reden om mee te spelen. In totaal zijn er 107 doelen die zij steunen. In deze blog vertel ik over een aantal die er voor mij bovenuit steken. 

 

VluchtelingenWerk Nederland

Wat is er erger dan noodgedwongen je land te verlaten door geweld, politiek, oorlog, je seksuele geaardheid, afkomst of religie? VluchtelingenWerk Nederland komt al 40 jaar op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Met het ingezamelde geld worden vluchtelingen in asielzoekerscentra geholpen totdat zij zelfstandig zijn. Ook zet de organisatie zich in om de positie van vluchtelingen te verbeteren door politieke partijen te beïnvloeden en draagvlak te creëren. De Postcodeloterij steunt dit doel sinds 1990 en heeft in totaal  al 295,1 miljoen gedoneerd. 

 

Voedselbanken Nederland 

Misschien zou je het jezelf niet kunnen voorstellen, maar meer dan een miljoen mensen in Nederland leven onder de armoede grens. De voedselbanken in Nederland voorzien deze mensen van voedselpakketten. Samen met de overheid, bedrijven en instellingen gaan zij armoede tegen. Een ander voordeel is dat voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder belast wordt. De Postcodeloterij heeft sinds 2013 al 4 miljoen geschonken aan de Voedselbank. 

 

Oxfam Novib

Oxfam Novib helpt mensen buiten de Nederlandse grenzen. Zij zetten zich in voor armoede wereldwijd en zijn de enige organisatie die het van alle kanten aanpakt. In 93 landen zorgen zij voor voedselzekerheid, veiligheid, rechtvaardigheid en perspectief. Door middel van projecten, campagnes, onderzoek en druk op politiek gaan zij het probleem tegen. Sinds 1990 heeft de Postcodeloterij al 404,2 miljoen opgehaald voor het goede doel. 

 

Linda.foundation 

De Linda foundation komt op voor de mensen in ons eigen land die in financieel zwaar weer verkeren. De organisatie is in 2013 opgericht door Linda de Mol en Mood for Magazines. Alleenstaande ouders met kinderen die niet veel uit te geven hebben, krijgen jaarlijks steun door een set cadeau bonnen om hun even een duwtje in de rug te geven. De Postcodeloterij steunt dit doel sinds 2016 en heeft nu al ruim 2,4 miljoen geschonken. 

 

De Dierenbescherming 

De Dierenbescherming is de oudste organisatie die opkomt voor dieren in Nederland. De Postcodeloterij steunt de organisatie al vanaf 1996 in totaal is er al 43 miljoen geschonken. Jaarlijks komen er duizenden meldingen binnen van mensen die dierenmishandeling en verwaarlozing constateren. De Dierenbescherming komt dan in actie. Er zijn verschillende projecten waarbij de Dierenbescherming het dierenwelzijn wilt verbeteren. Al duizenden honden, katten, knaagdieren en dieren uit de vee-industrie hebben een beter leven gekregen dankzij de organisatie. Ik hoop dat ze nog lang door kunnen gaan met hetgeen waar ze mee bezig zijn, want wij worden ons steeds meer bewust van het dierenleed in de vee-industrie. Hopelijk kunnen we hierover een aantal jaren een eind aan maken.  

 

Heb jij nog goede karma nodig? Nog een reden dus om mee te spelen met de Postcodeloterij . Nog maar even tot de volgende trekking want die is op 1 januari. De Postcodeloterij uitslagen kun je bekijken via deze link. 

Recente berichten

Bier van Nederlandse bodem!

Naast dat we in Nederland erg veel van bier houden en drinken, zijn er in Nederland ook steeds meer...

Drie gadgets die je écht wil hebben deze winter!

Zoals jullie weten schrijf ik eens in de zo veel tijd een blog over gadgets of tech. Gewoon omdat...

thuis werken als een pro

Door de corona crisis zijn we met zijn alle aan huis gekluisterd. Je huis is simpelweg niet meer alleen...

Wat zijn refurbished computers en welke voordelen hebben ze?

Netwerken, desktop computers, laptops, tablets als smartphones constant up-to-date zijn. Ze moeten dus regelmatig geüpdatet en bijgewerkt worden. Het...

Optimaal gebruik maken van het internet

Het internet is nog altijd relatief jong. We hebben het pas zo’n 30 jaar. Desondanks is het een van...

Zonder verveling de winter door

Het was al een andere zomer dan normaal. Door de wereldwijde pandemie konden we een stuk minder naar buiten....

Aanbevolen

Ambitie voor rijden en het geven van les? Wordt rijinstructeur!

Door de corona crisis is er erg veel veranderd....

Thuis een filmpje kijken

We kunnen tegenwoordig niet zomaar overal even binnenwandelen. Voor...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!