Financieel Minder betalen voor groene energie? Check deze tips

Minder betalen voor groene energie? Check deze tips

-

Steeds meer ondernemers in Nederland stappen over op groene zakelijke energie. Met oog op de nieuwsgeving omtrent duurzame stroom is dit niet heel vreemd. Daarnaast verplicht de Nederlandse overheid ondernemers in ons land om iets aan energiebesparing te doen binnen het bedrijf. Met de Wet Milieubeheer worden ondernemers hier zelfs op gecontroleerd. Veel mensen denken vandaag de dag dat groene energie nog steeds veel duurder is dan grijze energie. Guess what? Als ondernemer kun je flink wat besparen op je zakelijke energie, óók wanneer dat groene stroom betreft. In dit artikel wil ik je daarom wat meer vertellen over hoe je minder kunt en hoeft te betalen voor groene zakelijke stroom.

Stap over op zakelijke zonnepanelen

Geen enkele ondernemer wil hoge boetes omdat ze niet aan de voorwaarden van de Wet Milieubeheer voldoen. Daarom kun je maar beter goed beginnen met het verduurzamen van je bedrijf: wat dacht je van het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen om op die manier op een groene wijze energie op te wekken? Het grootste voordeel van zonnepanelen is dat je duurzaam bezig bent: het opwekken van groene energie met behulp van de zon is namelijk een stuk minder vervuilend dan het opwekken van grijze energie. Daarnaast profiteert je uiteindelijk van gratis energie, omdat zonnestralen gratis zijn. Natuurlijk moet je wel eerst investeren in zakelijke zonnepanelen. Meer daarover lees je op Minder.nl.

Profiteer van subsidies en vergoedingen

Wanneer je besluit om zakelijke zonnepanelen aan te schaffen, is het goed om te weten dat je hierbij als ondernemer vaak goedkoper uit bent dan als een particulier. Voor energie die met behulp van zonnepanelen voor de zaak wordt opgewekt, zijn namelijk diverse subsidies en vergoedingen aan te vragen. De Nederlandse overheid geeft ondernemers hiermee net dat duwtje in de rug om over te stappen op het zelf opwekken van groene stroom. Met dergelijke vergoedingen kun je uiteindelijk besparen op je energierekening. Mocht je dus nog twijfelen over groene zakelijke energie omdat je denkt dat het veel duurder is, dan is het aan te raden om je eens te verdiepen in die vergoedingen en subsidies voor zakelijke afnemers. Het hoeft namelijk absoluut niet duur te zijn.

Vergelijk groene energieleveranciers

Tot slot is het van groot belang om aanbiedingen omtrent energie met elkaar te blijven vergelijken. Wanneer je eenmaal een goede deal hebt afgesloten voor een aanbiedingstarief is de kans groot dat je na een jaar (of na afloop van je energiecontract) weer zo’n goede deal kunt scoren. Veel ondernemers blijven bij een energieleverancier nadat ze daar eenmaal een contract hebben afgesloten. Dat is zonde, want op die manier betaal je sowieso veel te veel voor je zakelijke groene energie. Tegenwoordig kun je al binnen enkele minuten energieleveranciers met elkaar vergelijken met behulp van een online energievergelijker. Het enige dat je hiervoor moet weten is je jaarlijkse energieverbruik en de vergelijker doet de rest. Kortom: als je minder wilt betalen voor je groene energie voor de zaak moet je er even voor gaan zitten. Neem de tijd en bekijk de diverse mogelijkheden waarbij energie vergelijken altijd de meest gemakkelijke stap is.

Recente berichten

Diverse vakanties in eigen land

We leven met zijn allen in een land dat op verschillende vlakken veel te bieden heeft. We hebben rijke...

De vele voordelen van een glazen schuifdeur

Ben jij op zoek naar een stijlvolle en originele manier om en ruimte in huis af te sluiten? Dan...

Kopen of huren/leasen? Hier zijn mijn tips!

Tegenwoordig gaan we steeds vaker huren/leasen. Dit komt omdat we steeds minder waarde hechten aan bepaalde spullen. Het leasen/huren...

Hoe zorg jij voor fijne chill avonden met de kinderen?

We leven al in een erg drukke en hectische periode. En dan is het soms goed om even een...

Beste tips voor je studentenkamer

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat is dat natuurlijk heel leuk en spannend. Je krijgt je eigen...

Het internet

Internet, een niet meer weg te denken begrip in de huidige maatschappij. Er zijn tegenwoordig weinig mensen die niet...

Aanbevolen

Ambitie voor rijden en het geven van les? Wordt rijinstructeur!

Door de corona crisis is er erg veel veranderd....

Thuis een filmpje kijken

We kunnen tegenwoordig niet zomaar overal even binnenwandelen. Voor...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!