Wonen Geef je leven fleur met groen!

Geef je leven fleur met groen!

-

Leeg

Ik werd van ons huis een beetje somber. Wij hebben allebei niet bepaald een enorm goede smaak omtrent het inrichten van een huis. We houden allebei van een strakke inrichting met weinig gerommel en dingen die in de weg liggen, we zijn niet zo heel erg van de tierelantijntjes. Mensen die flesjes met daarin steentjes hebben staan, of een dienblad met kaarsen of andere beeldjes en schilderijtjes: wij hebben dat allemaal niet. En daar ben ik juist heel blij mee! Echter hebben we dan wel een alternatief nodig om ons huis wat meer kleur en leven te geven. We wisten zelf alleen niet zo goed wat. Wat voor spullen kan je neerzetten dat voor ons niet in de categorie troep valt maar wel je huis opfleurt? We besloten het te vragen aan de experts.

Kamer

En die experts, dat zijn mijn vrienden die al enige tijd samenwonen in een geweldig huis. Hoewel ze beide gewoon een kantoorbaan hebben, hadden ze net zo goed interieurexpert kunnen worden. Zij snappen gewoon hoe je een huis omtovert tot een paleisje. Ze kwamen binnen, en zeiden meteen dat de tuin wel een beetje leven kon gebruiken. Ze hebben absoluut gelijk, ook met de tuin hebben we geen idee wat er mee te doen. We kregen van hun een groen plan. Een overzicht welke planten we moeten kopen voor welk gebied van de tuin en huis om er wat van te maken. Zo krijgen we in de woonkamer een bananenboompje(!), twee vioolplanten en een plantje die zijn stengels om het meubel heen kan wikkelen en zo eromheen kan groeien. We hebben deze laatste twee al aangeschaft en het huis leeft inderdaad als nooit tevoren. Groen is de kleur van ons huis geworden, en het voelt meteen een stuk minder koud en kil. Sterker nog, ik verheug me er nu zelf op om thuis te zitten tussen de planten.

Tuin

Maar ook voor de tuin hadden zij nog flink wat ideeën. Ze hebben een uitgetekend plan wat we samen in het voorjaar gaan uitvoeren. Zo komt er over de saaie grote schutting clematis aan de buitenkanten heen te hangen. Dan is de tuin toch wat meer beschut maar niet zo koud en leeg als hij nu is. Daarnaast gaan de tegels er uit en nemen we een houten terras. Ik heb nu al zin om daar wat moois van te gaan maken en er lekker te borrelen. Mét onze vrienden die ons zo goed geholpen hebben.

Recente berichten

Tips om de tuin op te knappen

Hoewel het buiten nog grijs en grauw is, staan we allemaal te popelen om weer van het zonnetje te...

3 tips bij het kopen van aandelen

Aandelen kopen, we praten er steeds meer over en beginnen er ook sneller aan. Toch vinden veel mensen beleggen...

Zo verzorg jij je lichaam goed en blijft je huid gezond

Persoonlijke verzorging van je lichaam is ontzettend belangrijk. Niet alleen als we kijken naar beweging en gezond eten maar...

Een goedkope motorverzekering vinden

Een groot voordeel van motorrijden is dat hier relatief weinig kosten bij komen kijken. Zo verbruik je aanzienlijk minder...

Dash Cam – de verborgen voordelen

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing om de veiligheid en beveiliging van je auto te vergroten,...

Toiletruimte make-over 101

Je onderschat misschien de waarde van wat ik nu ga zeggen, en dat is oke, maar een goed toilet...

Aanbevolen

Tips om de tuin op te knappen

Hoewel het buiten nog grijs en grauw is, staan...

Dash Cam – de verborgen voordelen

Als je op zoek bent naar een eenvoudige oplossing...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!