Wonen Geef je leven fleur met groen!

Geef je leven fleur met groen!

Leeg

Ik werd van ons huis een beetje somber. Wij hebben allebei niet bepaald een enorm goede smaak omtrent het inrichten van een huis. We houden allebei van een strakke inrichting met weinig gerommel en dingen die in de weg liggen, we zijn niet zo heel erg van de tierelantijntjes. Mensen die flesjes met daarin steentjes hebben staan, of een dienblad met kaarsen of andere beeldjes en schilderijtjes: wij hebben dat allemaal niet. En daar ben ik juist heel blij mee! Echter hebben we dan wel een alternatief nodig om ons huis wat meer kleur en leven te geven. We wisten zelf alleen niet zo goed wat. Wat voor spullen kan je neerzetten dat voor ons niet in de categorie troep valt maar wel je huis opfleurt? We besloten het te vragen aan de experts.

Kamer

En die experts, dat zijn mijn vrienden die al enige tijd samenwonen in een geweldig huis. Hoewel ze beide gewoon een kantoorbaan hebben, hadden ze net zo goed interieurexpert kunnen worden. Zij snappen gewoon hoe je een huis omtovert tot een paleisje. Ze kwamen binnen, en zeiden meteen dat de tuin wel een beetje leven kon gebruiken. Ze hebben absoluut gelijk, ook met de tuin hebben we geen idee wat er mee te doen. We kregen van hun een groen plan. Een overzicht welke planten we moeten kopen voor welk gebied van de tuin en huis om er wat van te maken. Zo krijgen we in de woonkamer een bananenboompje(!), twee vioolplanten en een plantje die zijn stengels om het meubel heen kan wikkelen en zo eromheen kan groeien. We hebben deze laatste twee al aangeschaft en het huis leeft inderdaad als nooit tevoren. Groen is de kleur van ons huis geworden, en het voelt meteen een stuk minder koud en kil. Sterker nog, ik verheug me er nu zelf op om thuis te zitten tussen de planten.

Tuin

Maar ook voor de tuin hadden zij nog flink wat ideeën. Ze hebben een uitgetekend plan wat we samen in het voorjaar gaan uitvoeren. Zo komt er over de saaie grote schutting clematis aan de buitenkanten heen te hangen. Dan is de tuin toch wat meer beschut maar niet zo koud en leeg als hij nu is. Daarnaast gaan de tegels er uit en nemen we een houten terras. Ik heb nu al zin om daar wat moois van te gaan maken en er lekker te borrelen. Mét onze vrienden die ons zo goed geholpen hebben.

Recente berichten

Ik heb net een nieuwe motor gekocht!

Het is eindelijk zo ver. Ik heb vandaag een nieuwe motor gekocht en wat kan ik niet wachten om...

Samen met de hond op vakantie

Een hond is niet zomaar een huisdier. Het is een uitbreiding van het gezin. De kinderen kunnen zich uitleven...

Lekker genieten op het water met je rubberboot

Het bootseizoen is alweer begonnen. Het wordt dus tijd om na te denken over hoe jij dit seizoen gaat...

Aanbevolen

Met online bookmakers kan je gokken op voetbalwedstrijden

Al sinds het begin van de mensheid wordt er...

Led verstralers voor motoren kopen?

Ben jij op zoek naar led verstralers voor motoren?...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!