Mode De perfecte bril

De perfecte bril

-

Een bril kan twee functies hebben. Natuurlijk helpt het iemand met zien, van zowel dichtbij als veraf. Daarnaast kan het ook een esthetische functie hebben. Het kan een outfit veranderen en een goed montuur op een bepaald vorm hoofd kan erg flatterend werken. De perfecte bril is dan ook een bril die goed aansluit op de benodigde sterkte, terwijl het tegelijkertijd ook nog eens de vorm van het gezicht accentueert. Maar hoe krijg je deze perfecte bril?

Bril op sterkte

Allereerst is het belangrijk om de benodigde sterkte te weten. Dit kan gedaan worden door naar een opticien te gaan. Het weten van de sterkte zal helpen met het zoeken van de bril die ook echt het werk zal doen waar een bril voor gemaakt is. Wanneer iemand dingen van dichtbij niet scherp ziet, heeft iemand een plus sterkte nodig. Omgekeerd is het een min sterkte voor mensen die veraf niet scherp zullen zien. Er zijn ook mensen die een leesbril nodig hebben. Deze brillen vergroten de plus sterkte een klein beetje, zodat er van dichtbij scherp gelezen kan worden.

Bril passend bij gezicht

Wanneer de sterkte duidelijk is, is het tijd om een montuur te kiezen. Hierin kan er gekozen worden voor een bril man, vrouw of uniseks. Er zijn richtlijnen gemaakt van welk soort montuur het beste pats bij wel vorm hoofd. Een passend montuur benadrukt sterke punten van een gezicht en zullen dus erg flatterend staan. Natuurlijk is het niet nodig om deze richtlijnen te volgen, maar het kan voor sommige mensen een handig aanknopingspunt zijn.

Een rond gezicht is een gezicht die ongeveer even lang als breed is, met een rondje kaak en kin. Bij een ronder gezicht passen rechthoekige of brede monturen goed. Deze helpen om de ronde vormen van het gezicht te verbreken.

Mensen met een hoog voorhoofd en een brede kaaklijn, waarbij beide hoekig zijn, hebben een hoekig hoofd. Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van een rond hoofd. Zij worden dan ook aanbevolen om monturen te dragen met ronde vormen. Deze helpen om gelaatstrekken te accenturen en de hardere lijnen in het gezicht iets te verzachten.

Voor mensen met brede jukbeenderen, een scherpe kaaklijn en een smaller voorhoofd worden brede of rondere brillen aanbevolen. Deze brengen meer balans in een driehoekig gezicht en helpen om de gelaatstrekken iets te verzachten. Brede of ronde brillen werken ook voor mensen met een hartvormig gezicht, oftewel een gezicht met een breed voorhoofd die smaller wordt naar de kaak toe.

Dan bestaan er nog mensen met een ovaal gezicht, waarbij het hoofd iets langer en smaller is met een ronde kaak en haarlijn. Bij deze mensen passen vrijwel alle monturen, zowel rond als breed.

Hopelijk helpen deze tips met het uitzoeken van een nieuwe bril die perfect zal zijn.

Vorig artikelEen lekker bakkie koffie
Volgend artikelSoorten afval

Recente berichten

Diverse vakanties in eigen land

We leven met zijn allen in een land dat op verschillende vlakken veel te bieden heeft. We hebben rijke...

De vele voordelen van een glazen schuifdeur

Ben jij op zoek naar een stijlvolle en originele manier om en ruimte in huis af te sluiten? Dan...

Kopen of huren/leasen? Hier zijn mijn tips!

Tegenwoordig gaan we steeds vaker huren/leasen. Dit komt omdat we steeds minder waarde hechten aan bepaalde spullen. Het leasen/huren...

Hoe zorg jij voor fijne chill avonden met de kinderen?

We leven al in een erg drukke en hectische periode. En dan is het soms goed om even een...

Beste tips voor je studentenkamer

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat is dat natuurlijk heel leuk en spannend. Je krijgt je eigen...

Het internet

Internet, een niet meer weg te denken begrip in de huidige maatschappij. Er zijn tegenwoordig weinig mensen die niet...

Aanbevolen

Ambitie voor rijden en het geven van les? Wordt rijinstructeur!

Door de corona crisis is er erg veel veranderd....

Thuis een filmpje kijken

We kunnen tegenwoordig niet zomaar overal even binnenwandelen. Voor...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!