Nieuws Soorten afval

Soorten afval

-

Zowel particulier als ook zakelijk produceren we jaarlijks tonnen afval. Al dit afval moet worden afgevoerd en op een zo goed mogelijke manier worden verwerkt. Er zijn verschillende manieren om met afval om te gaan. Het voorkomen dat er afval ontstaat, afvalpreventie, is natuurlijk de beste en mooiste manier maar is niet altijd mogelijk. Daarnaast is het hergebruiken van producten(kringloop) een goede manier om de hoeveelheid afval te beperken. Recyclen van afval is zeker ook een optie voor veel soorten afval. Met bedrijven zoals mkb afval hopen we dat het steeds beter gerecycled zal kunnen worden. Het afval kan weer als grondstof voor nieuwe producten worden gebruikt. De laatste 2 opties zijn verbranden of storten van het afval. Deze opties zijn voor het milieu het meest schadelijk. Er is ook (bouw)afval waar mogelijk asbest in kan zitten. Hier gelden aparte regels voor.

Asbestafval

Als je in een oudere woning woont en je wilt groot gaan verbouwen is het raadzaam om vooraf te bekijken of er sprake van asbest kan zijn. In de vorige eeuw werd er veel gebruik gemaakt van asbest in de bouwsector. Asbest is een goed isolerend en brandwerend materiaal. De vezels in asbest zijn echter zeer schadelijk voor de gezondheid als je ze inademt. Asbest is vaak verwerkt in cement, golfplaten, schuurtjes, plafondplaten en afvoerbuizen. Sinds 1993 is er een verbod op werken met asbest. Maar omdat veel huizen en gebouwen dateren van voor deze tijd, is asbest nog geen verleden tijd. Voor het plaatsen van een container is het van belang de regels van je gemeente goed te bekijken. Het kan namelijk het geval zijn dat je een container wilt huren en deze vervolgens voor de deur wil laten plaatsen. In de meeste gemeenten mag je een container huren en deze laten plaatsen op een parkeerplaats. De exacte afspraken omtrent de plaatsing van een afvalcontainer kunnen echter per gemeente verschillen. Het asbestafval moet ook zeer goed worden afgedekt met folie waardoor de schadelijke vezels niet in de lucht kunnen komen.

Afval en het milieu

Bedrijven en particulieren worden zich steeds meer bewust van de noodzaak van afvalscheiding. De jaarlijkse hoeveelheden afval zijn enorm en het bewust omgaan met dit probleem is onvermijdelijk. Bedrijven hebben met steeds strengere eisen met betrekking tot afvalverwerking te maken. Voor particulieren wordt het scheiden van afval ook steeds makkelijker gemaakt met alle voorzieningen die er getroffen worden. Overal waar je komt zie je tegenwoordig wel afvalbakken staan waar je afval kan scheiden. Ook thuis is het scheiden van afval een steeds meer ingeburgerde gewoonte aan het worden. Het milieu moet hier uiteindelijk de winnaar van zijn.

Vorig artikelDe perfecte bril

Recente berichten

Soorten afval

Zowel particulier als ook zakelijk produceren we jaarlijks tonnen afval. Al dit afval moet worden afgevoerd en op een...

De perfecte bril

Een bril kan twee functies hebben. Natuurlijk helpt het iemand met zien, van zowel dichtbij als veraf. Daarnaast kan...

Een lekker bakkie koffie

Heel veel Nederlanders starten de dag met een lekker kopje koffie of thee. Nederland staat bekend als één van...

Een auto leasen heb je snel geregeld

Veel mensen hebben de droom om één keer in hun leven een auto te rijden die nog van niemand...

Bier van Nederlandse bodem!

Naast dat we in Nederland erg veel van bier houden en drinken, zijn er in Nederland ook steeds meer...

Drie gadgets die je écht wil hebben deze winter!

Zoals jullie weten schrijf ik eens in de zo veel tijd een blog over gadgets of tech. Gewoon omdat...

Aanbevolen

Ambitie voor rijden en het geven van les? Wordt rijinstructeur!

Door de corona crisis is er erg veel veranderd....

Thuis een filmpje kijken

We kunnen tegenwoordig niet zomaar overal even binnenwandelen. Voor...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!