Wonen De voordelen van glasvezel

De voordelen van glasvezel

-

Steeds meer mensen kunnen niet meer zonder populaire streaming diensten zoals Netflix en Spotify. Maar zonder een stabiele internetverbinding kan het streamen van je favoriete serie nogal frustrerend zijn. Daarom kiezen steeds meer Nederlanders voor glasvezel. Dit is momenteel de snelste internetverbinding die er is. En dat brengt een hoop voordelen met zich mee. Ik zet ze hier voor je op een rij:

Razendsnel internet

 Met glasvezel is je internetverbinding razendsnel. We hebben het over snelheden tot wel 1Gbit per seconde! Hiermee is glasvezel momenteel het snelst beschikbare netwerk in Nederland. Kun je je de tijden nog herinneren dat je lang moest wachten tot een YouTube filmpje van 3 min eindelijk gebufferd was? Tegenwoordig kunnen we ons dat bijna niet meer voorstellen. Je klikt op een filmpje die 5 keer zo lang duurt en hij speelt gelijk zonder problemen af. Nu is glasvezel dus al supersnel, maar met de huidige technologie staat ons in de nabije toekomst nóg sneller internet te wachten. Kun je het je voorstellen?

Uploaden is even snel als downloaden

Bij andere netwerken duurt downloaden meestal korter dan uploaden. Maar met een glasvezel is down- en uploaden even snel. Dit is bij geen enkel ander netwerk het geval. Dit maakt glasvezel dus zo bijzonder. Daarom kiezen steeds meer mensen dus ook voor glasvezel. Zeker voor mensen die grote bestanden bijvoorbeeld voor werk in de cloud opslaan. Ook fanatieke gamers hebben veel profijt bij glasvezel met de uploadsnelheid.

Altijd de beste beeldkwaliteit die nooit hapert

Het maakt niet uit hoeveel leden uit het gezin tegelijkertijd gebruik maken van het internet, met glasvezel heeft iedereen nog steeds een stabiele verbinding. Zo kun jij zonder problemen je favoriete Netflix serie blijven bingen, terwijl je broertje online Call Of Duty speelt en je moeder de vakantie foto's upload op de familie Dropbox. Het beeld zal niet haperen of vastlopen. Zelfs niet als je je serie in 4K kwaliteit kijkt. Het beeld blijft haarscherp. En ook hier blijft de technologie zich met de dag verder ontwikkelen. Straks ervaren we thuis net zoveel plezier in het kijken van een film als in de bioscoop!

Elk huis een eigen verbinding

Weet je nog dat je thuis naar de WK-finale zat te kijken en net bij een spannend moment het beeld vastliep omdat de hele buurt op dat moment van het netwerk gebruik maakte? Met glasvezel heeft ieder huishouden een eigen privéverbinding direct naar het huis. Je hoeft het dus met niemand te delen. Zo raakt het netwerk nooit overbelast en heeft iedereen in de wijk dus altijd het snelste en meest stabiele internet!

Vorig artikelTiktak
Volgend artikelZelf een tafel bouwen

Recente berichten

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met onze samenleving lopen veel mensen tegen het optimaal gebruiken van...

Een deelauto is ideaal!

Als je momenteel niet in het bezit bent van een auto maar het liefst wel de mogelijkheid hebt om gebruik...

Makkelijke schoenen voor zo nu en dan

Schoenen uitkiezen, ik houd er enorm van. Mijn kast staat vol met allerlei verschillende schoenen: van de hoogste hakken...

Klaar voor de gemiste verjaardagen

Eindelijk, het ziet ernaar uit dat we weer meer met elkaar kunnen zijn. Ik denk dat ik voor een...

Verschillende soorten fietsen voor heren

Ben je als man nog opzoek naar een mooie heren fiets maar heb je geen idee wat voor soort...

Een x-poot tafel is stoer en handig tegelijk!

Je ziet steeds vaker een x-poot tafel. En dat is niet zo vreemd. Dit komt natuurlijk doordat een x-poot...

Aanbevolen

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met...

Verschillende soorten fietsen voor heren

Ben je als man nog opzoek naar een mooie...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!