Wonen De voordelen van glasvezel

De voordelen van glasvezel

Steeds meer mensen kunnen niet meer zonder populaire streaming diensten zoals Netflix en Spotify. Maar zonder een stabiele internetverbinding kan het streamen van je favoriete serie nogal frustrerend zijn. Daarom kiezen steeds meer Nederlanders voor glasvezel. Dit is momenteel de snelste internetverbinding die er is. En dat brengt een hoop voordelen met zich mee. Ik zet ze hier voor je op een rij:

Razendsnel internet

 Met glasvezel is je internetverbinding razendsnel. We hebben het over snelheden tot wel 1Gbit per seconde! Hiermee is glasvezel momenteel het snelst beschikbare netwerk in Nederland. Kun je je de tijden nog herinneren dat je lang moest wachten tot een YouTube filmpje van 3 min eindelijk gebufferd was? Tegenwoordig kunnen we ons dat bijna niet meer voorstellen. Je klikt op een filmpje die 5 keer zo lang duurt en hij speelt gelijk zonder problemen af. Nu is glasvezel dus al supersnel, maar met de huidige technologie staat ons in de nabije toekomst nóg sneller internet te wachten. Kun je het je voorstellen?

Uploaden is even snel als downloaden

Bij andere netwerken duurt downloaden meestal korter dan uploaden. Maar met een glasvezel is down- en uploaden even snel. Dit is bij geen enkel ander netwerk het geval. Dit maakt glasvezel dus zo bijzonder. Daarom kiezen steeds meer mensen dus ook voor glasvezel. Zeker voor mensen die grote bestanden bijvoorbeeld voor werk in de cloud opslaan. Ook fanatieke gamers hebben veel profijt bij glasvezel met de uploadsnelheid.

Altijd de beste beeldkwaliteit die nooit hapert

Het maakt niet uit hoeveel leden uit het gezin tegelijkertijd gebruik maken van het internet, met glasvezel heeft iedereen nog steeds een stabiele verbinding. Zo kun jij zonder problemen je favoriete Netflix serie blijven bingen, terwijl je broertje online Call Of Duty speelt en je moeder de vakantie foto's upload op de familie Dropbox. Het beeld zal niet haperen of vastlopen. Zelfs niet als je je serie in 4K kwaliteit kijkt. Het beeld blijft haarscherp. En ook hier blijft de technologie zich met de dag verder ontwikkelen. Straks ervaren we thuis net zoveel plezier in het kijken van een film als in de bioscoop!

Elk huis een eigen verbinding

Weet je nog dat je thuis naar de WK-finale zat te kijken en net bij een spannend moment het beeld vastliep omdat de hele buurt op dat moment van het netwerk gebruik maakte? Met glasvezel heeft ieder huishouden een eigen privéverbinding direct naar het huis. Je hoeft het dus met niemand te delen. Zo raakt het netwerk nooit overbelast en heeft iedereen in de wijk dus altijd het snelste en meest stabiele internet!

Vorig artikelTiktak
Volgend artikelZelf een tafel bouwen

Recente berichten

Wanneer is het een goed moment om je crypto te verkopen?

Voor veel crypto investeerders ligt de focus vaak op het goedkoop inkopen van coins en vervolgens flinke winst maken....

Wanneer is het een goed moment om je crypto te verkopen?

Voor veel crypto investeerders ligt de focus vaak op het goedkoop inkopen van coins en vervolgens flinke winst maken....

Dagje in Utrecht

Heb jij vrij in het weekend en zin om iets te ondernemen? Dan is het een leuk idee om...

Aanbevolen

Met online bookmakers kan je gokken op voetbalwedstrijden

Al sinds het begin van de mensheid wordt er...

Led verstralers voor motoren kopen?

Ben jij op zoek naar led verstralers voor motoren?...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!