Wonen Een douglas paal: waar kun je hem voor gebruiken?

Een douglas paal: waar kun je hem voor gebruiken?

-

Ben je een echte tuinfreak? Dan herken je jezelf vast in het volgende: je volgt voortdurend de laatste trends op tuingebied, zowel via tv-programma's als online, als in tuintijdschriften. Je bent maandelijks in het tuincentrum te vinden om mooie nieuwe planten voor je tuin te kopen. Je vindt het heerlijk om urenlang te tuinieren, tussen de struiken te dwalen en nieuwe planten te potten. Grasmaaien, schoffelen en een nieuw pad aanleggen in je tuin is voor jou geen straf, en een ontwerp maken voor de herinrichting van je tuin doe je met gemak. Misschien help je anderen ook wel met hun tuintje. Het is voor jou belangrijk dat je tuin er tip-top uitziet, en hebt hier ook echt oog voor. Misschien heb je ook wel een mooi tuinhuis gebouwd voor in je tuin. Er zijn creatievelingen die zelfs een sauna bouwen in een tuinhuis, of een combinatie zitje en fietsenschuur aanleggen in hun eigen tuin. Hierbij zijn douglas palen onmisbaar. 

Douglas paal: wat is het precies?

Maar de douglas paal, wat is dat nu precies? En waar kun je hem exact voor gebruiken? Een douglas paal is zacht-roze van kleur en zoals de naam het al zegt, gemaakt van douglas hout. Douglas hout wordt gewonnen uit de douglas spar, ook in Nederland groeit deze. Oorspronkelijk heette deze boom de Oregon Pine (naaldboom uit Oregon). Dit houdt in, dat van nature de boom in het Westen van Noord-Amerika groeit. Deze kan erg groot worden: tot wel 100 meter! Dankzij de Oregon Pine kun jij dus zo'n mooie douglas paal kopen voor diverse toepassingen. Denk daarbij aan het maken van een overkapping voor je tuin. Ook als je een schutting gaat maken kan een douglas paal, of meerdere, zeer nuttig zijn. Of pas de douglas paal toe bij het bouwen van een pergola; dit is een constructie van palen en latten waarlangs je planten kunt laten groeien. 

Goed onderhouden

Het is belangrijk om een douglas paal goed te onderhouden. Bijvoorbeeld met olie, beits of verf. Op die manieren behoudt de douglas paal de mooie roze kleur. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Zowel geschaafde als ruwe. Welke douglas paal jij kiest hangt er uiteraard vanaf waar je hem voor wilt gebruiken. Je kunt trouwens ook douglas planken en balken kopen. Online en in een tuincentrum kun je veel vinden. Het hout is stevig en gaat lang mee. Indien je het goed onderhoudt heb je jaren plezier van je overkapping, schutting, pergola of schuur. Een douglas paal is dus onmisbaar voor de echte tuinfreak! 

Recente berichten

Handige tips voor het aanpakken van stress!  

Heb jij wel eens te maken gehad met stress? Waarschijnlijk wel. Stress is een normale reactie in ons lichaam...

Een douglas paal: waar kun je hem voor gebruiken?

Ben je een echte tuinfreak? Dan herken je jezelf vast in het volgende: je volgt voortdurend de laatste trends...

Verschillende Brooks hardloopschoenen

Ben jij nog op zoek naar een goed paar hardloopschoenen? Dan zijn Brooks hardloopschoenen misschien wel wat voor jou....

Ga voor gemak met een verhuislift in Utrecht

Verhuizen náár Utrecht, of verhuizen Utrecht, zelfs verhuizen vanúit Utrecht kan een stuk gemakkelijker worden dan je denkt! Staar...

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met onze samenleving lopen veel mensen tegen het optimaal gebruiken van...

Een deelauto is ideaal!

Als je momenteel niet in het bezit bent van een auto maar het liefst wel de mogelijkheid hebt om gebruik...

Aanbevolen

Ga voor gemak met een verhuislift in Utrecht

Verhuizen náár Utrecht, of verhuizen Utrecht, zelfs verhuizen vanúit...

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!