Nieuws Een heerlijke koningsdag thuis

Een heerlijke koningsdag thuis

-

Koningsdag, hiervoor koninginnedag, is altijd een dag in het jaar waar heel veel mensen reikhalzend naar toe leven. Of je nou met je kinderen 's ochtends vroeg op de vrijmarkt gaat zitten, je de hele dag in de botsauto's op de kermis doorbrengt of lekker staat te flaneren op een festival. Iedereen heeft wel zijn manier om koningsdag optimaal te vieren en te beleven. Uiteraard is een combinatie ook mogelijk, ik weet uit mijn eigen herinneringen nog dat ik 's ochtends vroeg op de rommelmarkt stond en al het verdiende geld net zo snel weer uitgaf op de kermis. Helaas ziet koningsdag er op dit moment compleet anders uit dan normaal. Toch hoeft die nog geen reden te zijn om de verjaardag van de koning stilletjes aan ons voorbij te laten gaan. Thuisblijven en koningsdag vieren? Ik vertel je graag hoe je dit het beste kunt doen!

Jezelf lekker verwennen

Een hapje en een drankje (of nog meer drankjes) horen er op koningsdag altijd bij. Thuisblijven hoeft hierin ook helemaal geen straf te zijn. In plaats van een biertje op een festival waar je je helemaal scheel aan betaald, kun je nu wat meer investeren in een lekker hapje en drankje voor thuis. Ik zelf ben gek op ipa beer, dus ik heb dan ook een aantal lekkere speciaalbiertjes besteld. Uiteraard kan de standaard oranje tompouce ook niet ontbreken en in plaats van bij de supermarkt, heb ik de oranje tompouce dit jaar bij de banketbakker gemaakt. Je moet toch jezelf een beetje verwennen als je er, helaas, niet op uit mag. Daarnaast heb ik nog een aantal lekkere hapjes bij de traiteur gehaald. Het leuke hieraan was dat de traiteur alle hapjes in een oranje / koningsdag stijl had gemaakt. De zure appel van niet op stap was hier compleet mee geneutraliseerd!

Online vermaak

Normaal gesproken kunnen we op verschillende kleine en grote pleinen of zelfs evenementenhallen of stadions genieten van alle goede artiesten die Nederland rijk is. Helaas zullen alle deze plaatsen dit jaar leeg blijven, maar gelukkig is er online nog genoeg vermaak. Bijna alle festivals of bijvoorbeeld radiostations die iets met koningsdag zouden doen stellen een livestream beschikbaar waar alsnog de nodige artiesten op komen treden. Er is zelfs een klein voordeel te ontdekken aan deze variant van koningsdag. Je bent niet meer verplicht om de line-up van één feest te volgen, maar je kunt zelf kiezen uit verschillende evenementen en artiesten die jij het leukste vindt. Ik denk dat we een heerlijke koningsdag thuis tegemoet gaan!

Recente berichten

Bier van Nederlandse bodem!

Naast dat we in Nederland erg veel van bier houden en drinken, zijn er in Nederland ook steeds meer...

Drie gadgets die je écht wil hebben deze winter!

Zoals jullie weten schrijf ik eens in de zo veel tijd een blog over gadgets of tech. Gewoon omdat...

thuis werken als een pro

Door de corona crisis zijn we met zijn alle aan huis gekluisterd. Je huis is simpelweg niet meer alleen...

Wat zijn refurbished computers en welke voordelen hebben ze?

Netwerken, desktop computers, laptops, tablets als smartphones constant up-to-date zijn. Ze moeten dus regelmatig geüpdatet en bijgewerkt worden. Het...

Optimaal gebruik maken van het internet

Het internet is nog altijd relatief jong. We hebben het pas zo’n 30 jaar. Desondanks is het een van...

Zonder verveling de winter door

Het was al een andere zomer dan normaal. Door de wereldwijde pandemie konden we een stuk minder naar buiten....

Aanbevolen

Ambitie voor rijden en het geven van les? Wordt rijinstructeur!

Door de corona crisis is er erg veel veranderd....

Thuis een filmpje kijken

We kunnen tegenwoordig niet zomaar overal even binnenwandelen. Voor...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!