Tips om de tuin op te knappen

Tips om de tuin op te knappen

-

Hoewel het buiten nog grijs en grauw is, staan we allemaal te popelen om weer van het zonnetje te kunnen genieten. Na maandenlang binnen zitten is vrijwel iedereen hier dan ook echt aan toe. De kans is groot dat je daarom verschillende opdrachten van klanten zult ontvangen om de tuin eens flink onder handen te nemen. Hoewel de hoveniers voor de komende maanden volgeboekt zitten, heb jij als ZZP’er net wat meer ruimte om je eigen agenda in te delen. Klanten zullen dus al snel bij jou aankloppen om hun vrienden en familie deze zomer weer uit te kunnen nodigen voor een barbecue op een warme zomerdag. Voor het opknappen van een tuin doorloop je drie verschillende fasen. Houd er bij het maken van de planning rekening mee dat je iedere fase zorgvuldig doorloopt.

Een goed begin is het halve werk

De eerste fase begint met de aanleg van de tuin. Wellicht is dit al in orde, maar het zou ook zomaar kunnen dat de oude tegels vervangen moeten worden, een gazon aangelegd moet worden of dat het tijd is voor een veranda in de tuin. Begin op tijd met het maken van het ontwerp, want een goed begin is in dit geval zeker het halve werk. Bestrating voor buiten van Bouwmaat is ideaal om voor deze fase aan te schaffen, niet alleen handig voor een deel van de tuin maar juist voor het geheel. Heb je voor de bestrating nog werk aan de gevel of muren? Dan begin je daar natuurlijk mee. Hiervoor kun je lateien voor buiten bestellen, hiermee vang je metselwerk op.

Onderhoud

Als de klant de tuin netjes heeft bijgehouden en tevreden is over de aanleg, dan begin je met het onderhoud. Onkruid vindt snel zijn weg tussen de tegels en zal als eerst verwijderd moeten worden. Ook een klus heb je aan het snoeien van hagen en bomen, het maaien van het gras en het verwijderen van aanslag met een hogedrukspuit. Al snel zal de tuin hierdoor een schonere uitstraling krijgen en begint het echt vorm te krijgen.

Inrichten maar

Bij deze laatste fase zet je de puntjes op de i. De tuinmeubelen zijn mogelijk aan vervanging toe of moeten grondig worden gereinigd en behandeld. Daarnaast mag groen in de tuin niet ontbreken, zorg dus voor planten of zelfs een klein boompje. Hierdoor gaat de tuin echt leven en maak je er een fijne ruimte van. Ook aan goede buitenverlichting mag het niet ontbreken. Om net dat beetje extra te bieden kun je denken aan een opvallend artikel zoals een outdooroven met pizzasteen, een hottub, vuurkorf of watertafel. Door het project van begin tot eind op je te nemen is de kans groot dat de klant de volgende keer weer bij jou zal terugkomen.

Recente berichten

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met onze samenleving lopen veel mensen tegen het optimaal gebruiken van...

Een deelauto is ideaal!

Als je momenteel niet in het bezit bent van een auto maar het liefst wel de mogelijkheid hebt om gebruik...

Makkelijke schoenen voor zo nu en dan

Schoenen uitkiezen, ik houd er enorm van. Mijn kast staat vol met allerlei verschillende schoenen: van de hoogste hakken...

Klaar voor de gemiste verjaardagen

Eindelijk, het ziet ernaar uit dat we weer meer met elkaar kunnen zijn. Ik denk dat ik voor een...

Verschillende soorten fietsen voor heren

Ben je als man nog opzoek naar een mooie heren fiets maar heb je geen idee wat voor soort...

Een x-poot tafel is stoer en handig tegelijk!

Je ziet steeds vaker een x-poot tafel. En dat is niet zo vreemd. Dit komt natuurlijk doordat een x-poot...

Aanbevolen

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met...

Verschillende soorten fietsen voor heren

Ben je als man nog opzoek naar een mooie...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!