Wonen Verhuizen; een hele klus

Verhuizen; een hele klus

-

Verhuizen, er komt heel wat bij kijken. Als je eenmaal besluit te verhuizen is het verstandig om dit slim aan te pakken. Er komen namelijk een aantal belangrijke zaken bij kijken waar je rekening mee moet houden. Een goede voorbereiding is dus essentieel.

Checklist

Als je gaat verhuizen kan je ervoor kiezen om alles zelf te doen. Maar je kunt ook een professioneel bedrijf inschakelen. Denk er niet te luchtig over als je zelf gaat verhuizen. Er komt veel meer bij kijken dan je van te voren in kunt schatten. Bovendien kan niet iedereen zelf verhuizen. Het vergt veel energie en tijd en deze tijd moet je wel hebben. Het is handig om een checklist te maken voordat je begint aan de verhuizing.

Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken en wat heb je nodig? Een paar voorbeelden die essentieel zijn tijdens een verhuizing zijn onder andere: de huur opzeggen of je oude huis verkopen, gas/water/licht regelen, adreswijziging doorgeven, meterstanden opnemen. Er zijn veel belangrijke zaken waar je vroegtijdig aan moet denken. Sommige leveranciers hebben een opzegtermijn van een maand of zelfs langer. Andere leveranciers kunnen pas weer leveren op het moment dat het oude contract is opgezegd. Stel voor jezelf een checklist op en loop rustig elk punt door voordat je begint.

Inpakken maar

Het moment is daar dat je al je spullen gaat inpakken in dozen. Allereerst is het belangrijk dat je de juiste dozen in huis haalt. Je kunt bijvoorbeeld online je dozen bestellen of bij de bouwmarkt dozen kopen. Houdt er rekening mee dat je altijd meer nodig hebt dan je denkt. Als je genoeg hulp hebt verzameld kan je beginnen met het inpakken van al je spullen. Zorg ervoor dat je tijdig begint met inpakken. Het inpakwerk vergt erg veel tijd. Er bestaan speciale dozen voor zwaardere spullen. Schaf hier ook altijd een aantal van aan voor je boeken, pannen, servies en andere zwaardere spullen. Begin per kamer en schrijf direct op de dozen welke kamer het betreft. Zo pak je de dozen weer makkelijk uit zodra je bent verhuisd. Verhuis je naar een groter huis dan zullen er ongetwijfeld spullen naar zolder verdwijnen. Geef jezelf altijd opties als je inpakt. Meenemen, weggooien en verkopen zijn de belangrijkste drie opties. Denk ook niet te lang na over alle spullen maar maak binnen 1 minuut de beslissing wat je ermee doet. Zo zal je zien dat je na het inpakken veel spullen weg hebt gegooid en je dus minder meeneemt naar je nieuwe huis.   

Recente berichten

Handige tips voor het aanpakken van stress!  

Heb jij wel eens te maken gehad met stress? Waarschijnlijk wel. Stress is een normale reactie in ons lichaam...

Een douglas paal: waar kun je hem voor gebruiken?

Ben je een echte tuinfreak? Dan herken je jezelf vast in het volgende: je volgt voortdurend de laatste trends...

Verschillende Brooks hardloopschoenen

Ben jij nog op zoek naar een goed paar hardloopschoenen? Dan zijn Brooks hardloopschoenen misschien wel wat voor jou....

Ga voor gemak met een verhuislift in Utrecht

Verhuizen náár Utrecht, of verhuizen Utrecht, zelfs verhuizen vanúit Utrecht kan een stuk gemakkelijker worden dan je denkt! Staar...

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met onze samenleving lopen veel mensen tegen het optimaal gebruiken van...

Een deelauto is ideaal!

Als je momenteel niet in het bezit bent van een auto maar het liefst wel de mogelijkheid hebt om gebruik...

Aanbevolen

Ga voor gemak met een verhuislift in Utrecht

Verhuizen náár Utrecht, of verhuizen Utrecht, zelfs verhuizen vanúit...

Alles over een Canva cursus en meer

Nu we al ruim een jaar digitaal leven met...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!