Wonen Verhuizen; een hele klus

Verhuizen; een hele klus

-

Verhuizen, er komt heel wat bij kijken. Als je eenmaal besluit te verhuizen is het verstandig om dit slim aan te pakken. Er komen namelijk een aantal belangrijke zaken bij kijken waar je rekening mee moet houden. Een goede voorbereiding is dus essentieel.

Checklist

Als je gaat verhuizen kan je ervoor kiezen om alles zelf te doen. Maar je kunt ook een professioneel bedrijf inschakelen. Denk er niet te luchtig over als je zelf gaat verhuizen. Er komt veel meer bij kijken dan je van te voren in kunt schatten. Bovendien kan niet iedereen zelf verhuizen. Het vergt veel energie en tijd en deze tijd moet je wel hebben. Het is handig om een checklist te maken voordat je begint aan de verhuizing.

Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken en wat heb je nodig? Een paar voorbeelden die essentieel zijn tijdens een verhuizing zijn onder andere: de huur opzeggen of je oude huis verkopen, gas/water/licht regelen, adreswijziging doorgeven, meterstanden opnemen. Er zijn veel belangrijke zaken waar je vroegtijdig aan moet denken. Sommige leveranciers hebben een opzegtermijn van een maand of zelfs langer. Andere leveranciers kunnen pas weer leveren op het moment dat het oude contract is opgezegd. Stel voor jezelf een checklist op en loop rustig elk punt door voordat je begint.

Inpakken maar

Het moment is daar dat je al je spullen gaat inpakken in dozen. Allereerst is het belangrijk dat je de juiste dozen in huis haalt. Je kunt bijvoorbeeld online je dozen bestellen of bij de bouwmarkt dozen kopen. Houdt er rekening mee dat je altijd meer nodig hebt dan je denkt. Als je genoeg hulp hebt verzameld kan je beginnen met het inpakken van al je spullen. Zorg ervoor dat je tijdig begint met inpakken. Het inpakwerk vergt erg veel tijd. Er bestaan speciale dozen voor zwaardere spullen. Schaf hier ook altijd een aantal van aan voor je boeken, pannen, servies en andere zwaardere spullen. Begin per kamer en schrijf direct op de dozen welke kamer het betreft. Zo pak je de dozen weer makkelijk uit zodra je bent verhuisd. Verhuis je naar een groter huis dan zullen er ongetwijfeld spullen naar zolder verdwijnen. Geef jezelf altijd opties als je inpakt. Meenemen, weggooien en verkopen zijn de belangrijkste drie opties. Denk ook niet te lang na over alle spullen maar maak binnen 1 minuut de beslissing wat je ermee doet. Zo zal je zien dat je na het inpakken veel spullen weg hebt gegooid en je dus minder meeneemt naar je nieuwe huis.   

Recente berichten

Diverse vakanties in eigen land

We leven met zijn allen in een land dat op verschillende vlakken veel te bieden heeft. We hebben rijke...

De vele voordelen van een glazen schuifdeur

Ben jij op zoek naar een stijlvolle en originele manier om en ruimte in huis af te sluiten? Dan...

Kopen of huren/leasen? Hier zijn mijn tips!

Tegenwoordig gaan we steeds vaker huren/leasen. Dit komt omdat we steeds minder waarde hechten aan bepaalde spullen. Het leasen/huren...

Hoe zorg jij voor fijne chill avonden met de kinderen?

We leven al in een erg drukke en hectische periode. En dan is het soms goed om even een...

Beste tips voor je studentenkamer

Wanneer je voor het eerst op kamers gaat is dat natuurlijk heel leuk en spannend. Je krijgt je eigen...

Het internet

Internet, een niet meer weg te denken begrip in de huidige maatschappij. Er zijn tegenwoordig weinig mensen die niet...

Aanbevolen

Ambitie voor rijden en het geven van les? Wordt rijinstructeur!

Door de corona crisis is er erg veel veranderd....

Thuis een filmpje kijken

We kunnen tegenwoordig niet zomaar overal even binnenwandelen. Voor...

AanbevolenRELATED
Aanbevolen voor jou!